Gözler Kabine Toplantısında! Tam kapanma gelecek mi?

TAKİP ET

Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Vaka sayılarının 40 binin altına inmesiyle 2 hafta tam kapanmanın yeterli olacağı yönünde görüş ağırlık kazandı. Bunun 1 haftalık bölümü bayram haftası olacak. Kesin! Kabine'de yarın, diğer 1 hafta hemen mi yoksa sonraki hafta 15 günlük blok şeklinde mi buna karar verilecek" iddiasında.

Ramazan Bayramı, gücel vaka verisive en aza indirmek için Cuma ve Cumartesi günlerine denk gelen Cuma arifesi de dahil olmak üzere Perşembe ve Perşembe günleri başlayacak. Bu durumda kabine toplantısının gündemine 5 günlük bir sınır getirilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmenin ardından alınacak kararı açıklayacak.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda alınan kararlar, salgındaki son durum, vaka sayıları ve hastanelerdeki yoğunlarındaki durumlara ilişkin sunum yapacak. Son verileri paylaşacak.

Toplantının öncelikli gündemi yine koronavirüs ile mücadele olacak. Toplantıda koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariki, yerli aşı çalışmaları, aşı takvimi ve tam kapanma konuları konuşulacak.

Ramazan ayının ilk 2 haftasına yönelik kısmi kapanma kararının ardından 2 haftalık süre doluyor ve kısmi kapanmanın genişletilip genişletilmeyeceği de bugünkü kritik toplantıda karar verilecek.