Hakim ve Savcı Cübbeleri Hangi Renklerde Bulunur?

TAKİP ET

Birçok meslek arasında en çok tercih edilen hakimlik ve savcılık mesleğinin en önemli detayı cübbeleridir.

Birçok meslek arasında en çok tercih edilen hakimlik ve savcılık mesleğinin en önemli detayı cübbeleridir.  Mesleğe yeni başlamış ya da başlayacak olan adaylar için çalışacakları mahkemeye göre değişim gösteren cübbeler bulunur. Her rengin temsil ettiği bir mahkeme vardır.  Ağır ceza mahkemeleri kırmızı renkli cübbeleri temsil eder. Yeşil renkte olan cübbeleri ise, hukuk mahkemeleri temsil eder.
 İdari yargı alanında bulunan hakim cübbesi astar rengi ise gridir. Cübbelerin boyun kısmında bulunan altın yaldız idarenin simgesidir. Yasaların otoritesini temsil eden siyah renk aynı zamanda adalete hizmet etmiş olan hakimlik ve savcılık mesleğinin ağırlığını da ortaya koyar.

 Hakimlik ve Savcılık Mesleğinde Hangi Mahkeme Hakimleri Hangi Cübbeleri Giyiyor?

 Kişiye özel birçok beden seçeneği bulunurken, bulunmayan bedenler içinde özel üretim ürünler mevcuttur. Cübbelerin kumaşları  müşteri beklentisini en iyi şekilde karşılayarak kalitesinden ödün vermez.  Kumaşların içerisinde polyester ürün bulundurmaz., Yaz ve kış aylarına göre düzenlenmiş olan kalın kumaş çeşitleri ve ince kumaş çeşitlerinden yapılır. İsteyenlerin zevkine göre her kalitede kumaşın kullanımı da mümkündür.
Türkiye'de önde gelen mesleklerden olan hakimlik ve savcılık mesleğinin savcı cübbesi seçimi de önemli bir detay olarak karşımıza çıkar. Kalite standartlarından ödün vermeyen   Yordam mezuniyet sayfasından istenilen ve merak edilen her ürün ile ilgili hizmet alabilirsiniz.