Hollanda koalisyon hükümeti istifa etti

TAKİP ET

Hollanda vergi dairesi, 2013-2019 yılları arasında çocuk yardımı ödemelerini hileli olarak talep eden binlerce aileyi suçlamıştı. Rutte hükümetinin, binlerce Hollandalı aileyi mali yıkıma sürükleyen çocuk bakımı yadımlarının kötü yönetiminden sorumlu tutan bir rapor üzerine toplu olarak görevden ayrıldığı belirtildi.


Hollanda'da çifte vatandaşlığa sahip göçmen kökenli ebeveynlerin kasıtlı bir şekilde dolandırıcılıkla suçlanarak, mağdur edildiğini ortaya çıkaran çocuk bakımı ödeneği skandalı sonrası suçlamalara hedef olan hükümet, genel seçimlere 2 ay kala istifa etti.
Hollanda vergi dairesi, 2013-2019 yılları arasında çocuk yardımı ödemelerini hileli olarak talep eden binlerce aileyi suçlamıştı.

Bu durum karşısında pek çok aileyi mali yıkıma ve bazı durumlarda boşanmaya sürükleyen on binlerce euroluk geri ödeme talep edildi.
Rutte hükümetinin, binlerce Hollandalı aileyi mali yönden yıkıma sürükleyen çocuk bakımı yadımlarının kötü yönetiminden sorumlu tutan bir rapor üzerine toplu olarak görevden ayrıldığı öğrenildi.
 

karaman karaman haber son dakika holladadaki gurbetciler