HZ. MEVLÂNA VUSLAT YIL DÖNÜMÜNDE 'ELİF' KONSERİ İLE ANILDI

TAKİP ET

Büyük İslam Âlimi, Mütefekkir ve Mutasavvıf Hz. Mevlâna, 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) düzenlenen 'Elif' adlı konserle anıldı.

15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen konsere Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Serkan Ada, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Mevlâna’nın Horasan'dan Anadolu'ya uzanan yolculuğunu ve Karaman ile kurduğu derin bağı anlattı. Yaşamını ‘hamdım, piştim, yandım’ sözleri ile özetleyen Mevlâna’nın annesi Mümine Hatun ile aile efradının Karaman'da metfun bulunduğunu hatırlatan Gavgalı, ailesinin mezarlarını ziyaret etmek için büyük mütefekkirin sık sık Larende’ye geldiğini kaydetti. Gavgalı, "Gönül eri Mevlâna Celaleddin-i Rumi’yi vuslatının 750. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum." dedi.

Rektör Gavgalı'nın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı İcra Heyeti'nin konserine geçildi. Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül yönetimindeki heyet, konserde repertuarından seçkin eserleri sundu.

Büyük beğeni toplayan konserin ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül ve heyetine teşekkür ederek günün anısına plaket verdi.

KMÜ Necmettin Erbakan Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Gönül Prof. Dr. Mehmet Gavgalı Hz. Mevlâna Elif