İç Mimaride En Çok Tercih Edilen Stiller

TAKİP ET

Trend iç mimari stilleri hakkında bilgi sahibi olmak, yaptıracağımız projelerde doğru tercihler yapmakta bize yardımcı olur.

Trend iç mimari stilleri hakkında bilgi sahibi olmak, yaptıracağımız projelerde doğru tercihler yapmakta bize yardımcı olur. İç mimaride birçok sanat akımı ve dekorasyon stili bulunmaktadır. İlk olarak inceleyeceğimiz stil modern mimaridir. Modern mimari de çizgiler net ve yalındır. Basit ve düz renkler tercih edilir. Malzeme olarak çoğunlukla cam, çelik, ahşap, metal kullanılır. Donatılar abartı ve gösterişten uzak bir şekilde tasarlanır. Gözü yoracak detaylardan uzak ve tamamen zarif tasarımlar ortaya çıkaran bir stil anlayışıdır. Çağdaş mimari ile modern mimari birbirine sürekli karıştırılır.

Çağdaş mimari şimdi ile ilgilenir günceldir, sınırlamaları ve kuralları yoktur. Modern mimari de ise kurallar ve tanımlamalar vardır. Diğer bir stil, minimalist mimaridir. Minimalist mimaride temel olan ‘’less is more’’ kuralıdır. Yani basit düşün, az ve öz olsun demektir. Modern mimarinin sadeleştirilmiş halidir. Donatı ve aksesuar seçimlerinde daima abartıdan uzak seçimler yapılır. Renkler tamamıyla nötr, çizgiler ve geçişler yumuşaktır. Evinizi en iyi yansıtacak tasarım stilini seçerek, iç mimarlık firmaları ile görüşüp alanında uzman iç mimarlarla hayalinizde ki tasarıma kavuşun.

İç Mimaride Son Trend

Günümüzde iç mimari pandeminin de etkisiyle oldukça arttı, evde geçirdiğimiz süre arttıkça değişim ve bulunduğumuz yeri güzelleştirme isteği çoğaldı. Bu süreçte en çok tercih edilen tasarım fikirlerinde; meditasyon köşeleri, doğadan ilhamla estetik ve egzotik bitkilerin yoğunluklu olarak kullanıldığı alanlar, vintage parçalar, yuvarlak nişler ve kavisli mobilyalar en çok dikkatimizi çeken tasarım akımları oldu. Yaşam alanlarınızda bir farklılık istiyorsanız iç mimarlık ofisleri ile görüşüp size uygun tasarımı uzman iç mimarlara yaptırarak hayalinize kavuşabilirsiniz. Dominand İç Mimarlık İstanbul iç mimarlık ofisleri denildiğinde akla ilk gelen firmalardan biridir. 15 yılı aşkın tecrübesi ile müşterilerine hizmet vermektedir.