İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri" konulu genelge gönderdi

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs süresince kapalı olması gereken gazino, pavyon, bar veya gece kulüplerinin ruhsatlarını kafe, lokanta , restoran olarak değiştiren iş yerleri için harekete geçti. 81 ile gönderilen genelge ile eğlence mekanlarına denetimler artırılacak ve eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmeler kesinlikle kapatılacak.

Korona virüsle mücadelede vakaların artmasıyla kontrol ve denetimler artıyor. Bakanlıklar kendi bünyelerinde çeşitli stratejiler izliyor. İçişleri Bakanlığı'ndan virüsle mücadelede yeni karar geldi. Bakanlık 81 il valiliğine "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri" konulu genelge gönderdi. Yeni genelgeye göre faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde çalışan işletmeler kapatılacak. 
Valiler ve kaymakamlar tarafından, 15 Mart tarihi itibariyle faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup belediye ve il özel idarelerine müracaat eden, bu tarihten sonraki eski ruhsatını iptal ederek yeniden ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu değiştiren ya da ruhsatına talî faaliyet konusu ekleyen iş yerlerinin listeleri belediyelerden ve il özel idarelerinden alınacak. Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup sonradan ilgili yerel yönetime müracaat ederek ana faaliyeti değiştiren iş yerlerine yönelik denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

gece kulüpleri açık mı antalya gece kulüpleri açık mı haber korona yasakları karaman haber