İcra Avukatı Ne İş Yapar

TAKİP ET

İcra hukuku bir borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının borcunu İcra ve İflas müdürlükleri vasıtasıyla tahsil etmesini sağlayan hukuk alanıdır. 

 

İcra hukuku bir borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının borcunu İcra ve İflas müdürlükleri vasıtasıyla tahsil etmesini sağlayan hukuk alanıdır.  Alacaklının talebi üzerine açılan icra davalarında borçlunun taşınır veya taşınmaz tüm varlıkları tespit edilmektedir. Ve bu varlıklar üzerinden borcun tahsil yoluna gidilmektedir. Bu alanda görev alan Ankara icra avukatı bazı mesleki yükümlülüklere sahiptir. İcra avukatının hizmet alanına giren mesleki yükümlülüklerinden bazıları şöyledir;

Alacaklının talebi üzerine ilk olarak atılacak adım borçlu ile uzlaşarak alacağı tahsil etme yoluna gitmektir. 

Anlaşma sağlanamadığından ve borç tahsil edilemediğinde icra Müdürlüğü aracılığıyla icra takibi başlatmaktadır. 

Borçlunun taşınır veya taşınmaz mal varlıklarını tespit ederek bunları haciz koyulması ve akabinde satış işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Borca karşılık söz konusu olan bir rehin veya ipotek varsa bunun paraya çevrilmesi ve alacağın kısmi de olsa tahsilatının yapılmasını sağlamaktadır. 

Davasını almış olduğu tüm müvekkillerinin zamanın başlangıcından bitimine kadar sahip olduğu tüm hakları savunmakla yükümlüdür.

En İyi İcra Avukatları Nerededir?

En iyi icra avukatları Ankara arasında faaliyet gösteren başarılı avukatlar icra hukuku davasına konu olan tüm ihtiyaçlarınızda sizlere hizmet vermektedir. İcra hukukuna konu olan tüm davalarda başarılı bir icra avukatının sürece sağlamış olduğu katkı çok önemlidir. Bunun için icra avukatı seçerken icra hukuk alanında deneyimli ve aynı zamanda girmiş olduğu davalarda yüksek başarı oranına sahip avukatlara yönelmelisiniz.