İdlib şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

TAKİP ET

Karaman'da Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından şehit edilen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Basın açıklamasının ardından şehit olan askerler için topluca gıyabi cenaze namazı kılındı. Program şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit düşen askerler için Karaman Ak Tekke meydanında gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıayabi cenaze namazına Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz öncesi bir konuşma yapan Platform sözcüsü  Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, "Emperyalizmin baştan beri gerçekleştirmeye çalıştığı, ‘terör devleti projesini’ hayata geçirecek zemin oluşturmaktır. Dolayısıyla Mehmetçiğin Suriye'deki varlığını sorgulayanların gizlediği hakikat budur. Biz bu hain saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz" dedi.
İdlib'teki zulüm karşısında sessiz kalan ülkelere tepki gösteren Yunus Özdemir, "21. yüzyılda bu vahşete sessiz ve seyirci kalarak, göz yumarak katliamları onaylayan ABD, Avrupa Birliği, Bileşmiş Milletleri ve diğer Arap rejimlerini buradan protesto ediyor ve vicdan sahibi herkesi bu zamanda işlenen bu insanlık dramına karşı sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sorumluluklarını yerine getirmeyenler, yarın insanlıklarından utanacaklar, çocuklarının yüzüne bile bakamayacaklardır. Mehmetçiğin Suriye'deki varlığını sorgulayanlar bu hakikati ve sonucunu iyi düşünmelidirler" diye konuştu.

Gıyabi cenaze namazına kadın ve erkek yaklaşık 2000 kişi katıldı.  Namazın ardından İdlip şehitleri için Kuranı Kerim okundu ve dua edildi.



karamanda İdlib şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı