İlk defa ev alacaklara 120 ay 1.20 faizle Kredi verilecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz , konut sektörünü canlandırmak ve aşırı yüksek seviyelere ulaşan konut kredilerini düşürmek için düğmeye bastı. Bu kapsamda kamu bankaları aracılığıyla ilk kez ev alacaklara 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizle kredi verileceği açıklaması geldi.

 Para Piyasasının temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk evini alacaklara yönelik yeni bir kredi kampanyası müjdesini vermişti. Yılmaz, "Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu çalışmanın detayları netleşmeye başladı. Bu kapsamda kamu bankaları yüzde 1,20 faiz, 180 ay vade ile kredi verecek. 

 

Kamu bankaları aracılığıyla vatandaşlara sağlanacak kredinin vadesi 180 ay olacak ve 1,20'lik faiz oranıyla tahsis edilecek kredinin hem sıfır hem de ikinci el konutlar için geçerli olması bekleniyor. Söz konusu kampanya ile hem konut sektöründeki daralmanın önüne geçilecek hem de piyasada bozulan arz talep dengesi yeniden düzeni sokulacak.

konut kredileri düşecek mi? konut kredisi faiz konut kredisi kredi