İsmail Atakan Ünver 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili Av

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ünver mesajında ; Halkın haber alma özgürlüğü için çalışan, aydınlık ve tam bağımsız Türkiye'nin çıkarlarını savunan güçlü bir basın, demokrasi için hayati öneme sahiptir.

Fakat, gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçileri her geçen gün daha büyük zorluk ve maddi sıkıntılarla karşılaşmaktadır. Bu gün, iş güvencesi medya patronlarının insafına terk edilmiş olan basın emekçileri, zor çalışma koşulları altında, düşük ücretle meslek onuru ve halkın haber alma özgürlüğü için çalışıyor. Basın camiası, bu önemli günü bayram gibi kutlamak yerine; haber ve yorumlara yüzlerce davanın açıldığı, ifade özgürlüğünün tehdit altına alındığı, iktidarın her türlü görüşü ve düşünceyi kontrol etmek istediği bir dönem içinde, istibdat altında kutluyor.


Tüm bu olumsuz şartlar altında dahi kalemini iyiden, doğrudan, güzelden, haktan, hukuktan, adaletten yana kullanan gazeteciler hala var ve her zaman da var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük özverilerle görevini yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevini yaparken yaşamını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor; demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve ifade özgürlüğünün baskı altında olmadığı; daha özgür, tarafız ve çağdaş bir gazetecilik anlayışı diliyorum.

İsmail Atakan Ünver Karaman karaman chp Karamanhaber