İTTİFAK ORTAKLARINDAN EMEKLİYE ZAM ÇAĞRISI

TAKİP ET

MHP lideri Bahçelinin emekli maaşlarına yönelik seyyanen zam çağrısının ardından, Cumhur İttifakının bir diğer ortağı BBPnin Genel Başkanı Mustafa Desticiden de aynı çağrı geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salı günü yapılan grup toplantısında emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken bir çağrıda bulunmuştu. MHP Gnel Bahçeli, "Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır" demişti

Bahçeli'nin açıklamasının ardından Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici'den de emekli maaşlarına ilişkin bir öneri geldi. Emeklilere ödenecek enflasyon farkının kök ücrete değil emeklilerin mevcut maaşına yansıtılmasını talep eden Destici, konuşmasında "Emeklilerimizin hayat şartlarına ezdirilmeyeceği, hayatlarını idame ettirebilecekleri, devletle aralarındaki güvenin zedelenmeyeceği bir çözüm bulunacağına da yürekten inanıyoruz" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dünya ülkeleriyle beraber Türkiye ekonomisinin de kritik bir süreçten geçtiğini belirtti. Enflasyon ve hayat pahalılığının yanı sıra, emeklilik sürecinin işleyişi, çalışan-emekli oranının sürdürülebilir bir sosyal güvenlik yapısını mümkün kılmamasının en önemli problemler olarak görüldüğünü kaydeden Destici, "Ancak geçmişte, politik gerekçelerle yapılan yanlışların faturasının tümünü çalışanlarımıza, özelikle emeklilerimize ödetemeyiz" dedi.

 

 

 

 


MHP Develet Bahçeli Mustafa Destici