KAÇAK EMLAKÇILARA 25 BİN LİRAYA KADAR İDARİ PARA CEZASI

TAKİP ET

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile Emlakçı esnaflarına, 'Kaçak Emlakçılarla ilgili Mücadele' ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı odasında toplana Karaman’da faaliyet gösteren Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı konusunda faaliyet gösteren esnaflarla, Taşınmaz ticareti, yetki belgesine sahip işletme ve Kaçak Emlakçılarla ilgili Mücadele konusu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konuyla ilgili Konuşan Başkan Mehmet Karaduman; ‘’Kanunların vermiş olduğu görev ve yetkiyle, taşınmaz ticaretinde uyulması gereken ilke ve kurallar artık kanunlaşmıştır. Bunlar çok önem verdiğimiz hususlar. Bu kurallara uyulması halinde mesleğin itibarının ve meslek sahiplerine duyulan güvenin artması söz konusu olacak. Bu kurallar bütünlüğünde hizmet kalitesinin de artacağına inanıyoruz. Hizmet kalitesinin artmasıyla da tüketici memnuniyetini artacak. Emlakçılar artık güvenilir bir liman olacaktır. Böylece tüketicilerin mağduriyetlerinin önüne geçilecek’’ dedi.

 Karaman Ticaret İl Müdürlüğü yetkilisi Kadir Kalak, Taşınmaz ticaretinin geliştirilmesi ve tüketicinin korunması amacıyla Bakanlıkça alınan tedbirleri, mevzuat  ve cezai yaptırımlar hakkında bilgi verdi. Kalak;  Sorumlu emlak danışmanlarının Seviye 5, emlak danışmanlarının ise Seviye 4 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekir. Yetki belgesi olmayan bir  kişinin ilan vermesi veya bir yere emlakçıyım diye beyan vermesi kanunen suç sayılmaktadır. İlk tespitte 8478 TL ikinci kez yakalandığında ise iki katı ve üçüncü kez yakalandığı zaman ise 25 bin lirayı varan idari para cezası verilmektedir. Vatandaşlarımız mağdur olmaması için Emlakçılardan Taşınmaz ticareti yetki belgesini sorun ve mağdur olmayın.  Yetki belgesi olmayan hiç bir emlakçıyla çalışmayın.
 Karamanda Taşınmaz ticareti yetki belgesi alan işletme bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yetki Belgesi Sorgula








karaman haber karaman habercisi karaman haber ajans EMLAKÇILAR YETKİ BELGE SORGULAMA EMLAK YETKİ BELGESİ