Kamyoncular eylem yaptı

TAKİP ET

Karaman'da yük taşımacılığı yapan kamyoncular, 1 Ocak'ta uygulamaya başlayan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemini (UETDS) protesto etmek için bir araya geldi

Karaman'da yük taşımacılığı yapan kamyoncular, 1 Ocak'ta uygulamaya başlayan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemini (UETDS) protesto etmek için bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesinde  bir araya gelen kamyoncular konvoy düzenlediler.

Karaman'da Organize Sanayi Bölgesinde buluşan yaklaşık yüz kamyoncu hayata geçirilen yeni uygulamanın alt yapısının yetersiz olduğunu savunarak iptalini istedi.

Karaman'da yaklaşık 100 nakliyeci, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen 'dijital takograf' uygulamasını tepki göstermek için toplandı. Şoförler, TIR ve kamyonlarla korna çalarak uygulamayı  protesto ettiler. Protesto nedeniyle Karaman - Ereğli Karayolu bir süre trafiğe kapandı.  Emniyet güçlerinin uyarılarına rağmen konvoy Konya Karaman Karayoluna kadar ilerledi.  Bunun üzerine yetkililer, şoförlerle konuştu. İkna edilen nakliyeciler, araçlarını kaldırarak yolu ulaşıma açtı.

 

Kamyoncular eylem yaptı