KARAMAN'DA 19 MAYIS MESAJLARI

TAKİP ET

19 Mayıs münasebetiyle yayınlanan mesajlar

 

Vali Tuncay Akkoyun'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


Vali Tuncay Akkoyun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında;"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan milli mücadelede, düşmana karşı açılan bayrak, geleceğimizin temelini oluşturmuştur. 
19 Mayıs 1919 tarihi, Türk Milletinin başka devletlere asla boyun eğmeyeceğinin ve her zaman bağımsızlık uğruna mücadele edeceğinin bütün dünyaya ilan edildiği önemli bir gündür.
İstiklâlimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla Aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.
İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti; kendisine emanet edilen vatanı, milleti ve güçlü Türkiye’yi koruma ve devam ettirme ruhuna sahip, muasır medeniyet seviyesine ve belirlenen hedeflere ulaştıracak Türk Gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olacaktır.
Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşındaki kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı ifade etmektedir.

İstiklal ve İstikbal mücadelemizin başladığı bu tarihte dünyadaki en önemli bağımsızlık mücadelelerinden birisi başlamıştır.

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüşerek ulusal değerlerin yeşerdiği, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olan 19 Mayıs 1919 tarihi aynı zamanda 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi Milletimizin destan yazdığı başarıların da kaynağını teşkil etmektedir.

İstiklal mücadelemizin sembolü 19 Mayıs 1919 tarihi, istikbalimizin sembolü gençlerimize armağan edilmiş, gençlerimiz de devraldıkları bu önemli ve kıymetli mirası daha da zenginleştirerek ülkemizi çok daha ileriye taşıyacaklar ve sonraki nesillere kalkınmış ve daha müreffeh bir ülke bırakacaklardır inşallah.

Bu duygu ve düşünceler ile şanlı tarihimizle ve ecdadımızın büyük başarılarıyla kıvanç duyuyor, Kutuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve şükranla anıyor, Yüce Allah (C.C)’tan rahmet diliyor, gençlerimizin ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.
 


AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çağlayan mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur” dedi.

Tüm Karamanlıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Çağlayan mesajında şu ifadeleri kullandı; “Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur.

Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur. Bugünde bu duyguların yaşatılması için hepimize özelliklede Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

Şanlı Türk tarihinin, gençlerin omuzlarında geleceğe taşınacağını ve onlara sonsuz güven duyduklarının altını çizen Çağlayan gençlere ayırdığı paragraf ile mesajına son verdi;

Çağlayan gençlere ayırdığı paragrafında “Gençlerimize duyduğumuz güven, asla sözde olmadı. Bizler AK Parti olarak onlarla iş hayatında, sosyal hayatta, siyasette, omuz omuza üretmenin yollarını açıyoruz. Devlet yönetiminde söz sahibi olmaları için seçme ve seçilme yaşını 18’e indirmemiz bunun en bariz örneklerindendir. Girişimci gençlerimize yarattığımız destekler, eğitim alanındaki reformlarımız bu güvenin göstergesidir. Onların, gücünü köklerinden alan; yenilik ve gelişmelere açık bireyler olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; başta gençlerimizin olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum’’ dedi.



 

karaman hava durumu karaman karaman haber karaman sondakia