Karaman'da İl Koordinasyon Kurulu Toplandı: 155 Kamu Yatırımı Masaya Yatırıldı

TAKİP ET

 

Karaman Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında, kamu yatırımlarının etkin şekilde yürütülmesi, izlenmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla 2026 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Koordinasyon Kurulu üyeleri, yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Hayrettin Çiçek, kamu yatırımlarının planlanan takvim doğrultusunda yürütülmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, toplantının Karaman için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Vali Çiçek, 2026 yılı itibarıyla mahallî idare yatırımları da dâhil olmak üzere il genelinde 19 kuruluşa ait toplam 155 projenin bulunduğunu açıkladı. Temmuz ayı sonu itibarıyla bu projelerden 34'ünün tamamlandığını, 66 projede çalışmaların sürdüğünü, diğer projelerin ise ihale ve hazırlık aşamasında olduğunu ifade etti.

İldeki kamu yatırımlarının toplam tutarının 66 milyar 431 milyon 817 bin 176 TL olduğunu kaydeden Çiçek, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Yatırımların vatandaşların hizmetine en kısa sürede sunulabilmesi için kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonun titizlikle sürdürüleceğini dile getirdi.

Vali Çiçek'in konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri ile kurum amirleri söz alarak, 2026 yılı Temmuz ayı sonu itibarıyla il genelinde devam eden yatırımların son durumu, fiziki ve mali gerçekleşme oranları ile yürütülen projeler hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

Toplantı, kurum temsilcilerinin değerlendirmeleri ve sunumlarının ardından sona erdi.

2026 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Karaman Valisi Hayrettin Çiçek