Karaman'da Koranavirüs Hastalığı patladı ! Yoğun bakım doluluk oranı %95

TAKİP ET

Türkiye'de ve dünyada bulaşıcılığın daha arttığı yeni bir artış dönemi yaşıyoruz. Covid 19 hastalığı ile mücadeledeki en önemli göstergelerden biri olan yoğun bakım doluluk oranlarının da alarm verici seviyeye geldiği ifade ediliyor

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi şu an tamamen alarm halinde. Kaotik bir süreç bizi bekliyor. Covid 19 hastalığı ile mücadeledeki en önemli göstergelerden biri olan yoğun bakım doluluk oranlarının da alarm verici seviyeye ilerlediği ifade ediliyor.

Karaman'da özellikle yoğun bakımlardaki doluluğun artması dikkat çekerken Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olası Vaka Polikliniğine başvuran hastalar arasında günlük 150 kişinin testi pozitif çıkmaya başladı.

Aktif hasta sayısının artmasıyla birlikte hastaneye yatan hasta sayısı da arttı.  Covid-19 hastalarının durumu kötüleşene kadar test yaptırmaması nedeniyle bir çok hasta yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alındı. 

Yoğun Bakım Doluluk Oranı %95'e Ulaştı
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan  Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatakların tamamına yakının dolduğu öğrenilirken,Covid-19 servisleri tam dolmuş halde, diğer hastalar için ayrılan Yoğun Bakım Üniteleri ise dolmak üzere.
Ramazan ayı Kısıtlamları ile İftar ve sahur programları yasaklanırken vatandaşların umursamaz tavrı çileden çıkartıyor. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olması konusunda uyaran uzmanlar, Covid-19  dışındaki hastalara da mecbur kalmadıkça hastanelere gitmemeleri gerektiğini söylüyor.


 

karaman karaman haber karaman haberleri son dakika karaman son dakika haberleri karaman sondakika