KARAMAN'DA MİNİK ELLER FİDANLARI DOĞAYLA BULUŞTURDU

TAKİP ET

İbrahim Bey İlkokulu ve anasınıfı öğrencileri eTwinning AB projesi kapsamında çevre konusunda öğrencilerde farkındalık  ve çalışmalara aktif katılım desteği kazandırmak 'yeşil farkındalık ve ' yaratma çabası kapsamında çok sayıda fidan minik eller tarafından toprakla buluştu.

Karaman'da İbrahim Bey İlk okulu öğrencileri yeni fidanlarla yeni umutlar yetiştirebilmek adına TEMA Karaman gönüllüleri ile birlikte  İbrahim Bey İlkokulu 2. sınıf öğrencileri ile minik anasınıfı öğrencileri  tarafından bir araya gelerek fidan dikimi yapıldı. İlk önce ağacın nasıl ekileceğini anlatan Karaman temsilcisi Halil Başkalkan  fidanları çocuklara teslim etti. Minik eller tarafından toprakla buluşturulan fidanlar , ilk can suyunu da verdiler.

21. yüzyılın çocukları, iklim ve çevre sorunları nedeniyle mekan  ve ekrana hapsolmakta, doğadan kopmakta, duyarlılık geliştirememektedir. Çocuklardaki duyarsızlık, stres; çevre sorunları gibi küresel bir sorun haline gelmektedir. Bugün tüm dünyada bugünün çocuklarını büyük bir iklim krizi beklemektedir. Çocuklar doğadan uzak kaldıkça bütüncül bir gelişim gösterememektedir. Bu kapsamda öğrencilere küçük  yaşlardan  itibaren  çevre bilinci  ve çevre dostu davranışlar kazandırmak istenmektedir.
Projenin amacı küresel bir soru olan çevre konusunda öğrencilerde farkındalık  ve çalışmalara aktif katılım desteği kazandırmak. Öğrencilere çevre dostu  davranışlar  ve çevre bilinci kazandırmak. Çevre koruma, atık yönetimi, kaynakların tükenebileceği bilinci kazandırmak, yaşam döngüsünü korumak üzere özen gösterme davranışı kazandırmak, tüketim toplumu olmanın ve bilinçsiz davranışların doğaya verdiği negatif etkileri en aza indirmektir.