Karaman Fatih Anadolu lisesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü coşkuyla kutlandı

TAKİP ET

Karaman Fatih Anadolu lisesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler, milli marşımızın kabul edilişinin önemini vurgulamak ve milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına düzenlenen programda bir araya geldi.

Program, Edebiyat Öğretmeni Nuran DOĞAN'ın açılış konuşmasıyla başladı. Sayın Doğan, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin tarihçesini ve önemini vurgulayarak, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı bu kutsal eserin vatanseverlik duygularımızı nasıl pekiştirdiğini anlattı. Ayrıca, gençlerin milli değerlere sahip çıkması ve vatan sevgisi konusundaki öneminin altını çizdi.

Konuşmanın ardından, İstiklal Marşı'nın yazılma sürecini ve milli mücadelemizin önemli anlarını anlatan video sunumları izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programın sonunda,  öğrencilere Mehmet Akif ERSOY'un "Safahat" eseri hediye edildi.Konu ile ilgili bir aciklama yapan okul müdürü Hasan Erkan "İstiklal Maşimizin kabulünün 103 .yılında şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u minnetle aniyoruz.onu anarken onun fikirlerinin,gençlerimize kavratılması icin en güzel hediyenin  öğrencilerimize Safahat kitabının dağıtilmasıdır diye düşündük. Ögrencilerimiz bu kitabı okusunlar ki Asımın nesli tekrar ayağa kalksın."dedi. Ogrencilere kitap dağıtımı ile program sona erdi.