Karaman Gastronomi ve Turizm Derneği Karaman'ı Temsil edecek

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastro Afyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'ne 2. Kez katılacak.

 

7-9 Ekim 2022 arası düzenlenecek olan festivale Karaman Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileride katılacak. Karaman Gastronomi ve Turizm Derneği yöresel yemeklerle Karaman’ı temsil edecek. Gastronomi Derneği ekibi adına genç aşçıları Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen ünlü şeflerle yarışacaklar.

Dernek temsilcilerinin yaptığı açıklamada; Şehrimizin gerek yöresel gerek sınai ürünleri ile 7-8-9 Ekim tarihleri arasında  Karaman Gastronomi ve Turizm Derneği olarak Afyon Uluslararası Gatronomi  ve turizm Festivalin de  Şehrimizin ve derneğimizin tanıtımı için bulunacağız.
Geçen yıl aynı festivalde Ermenek baş tarhanası ve mayalı ekmeğimiz ile divle obruk peyniri sıkması tadımı yaptığımız festivalde bu yıl Şebit pilav, koyun yoğurdu yayık ayranı ve yanına hırtlak turşumuz ile yine şehrimizin yine yöremizin sofrasından eksik etmediği aşı uluslararası bir festivalde tanıtmak için elimizden geleni yapacağız.
Geçen yıl 2.lik ile döndüğümüz   Osmanlı(MEVLEVİ) yemek yarışmasına bu yıl yine Karaman’ımızın dillere pelesenk olmuş koyunu ile yapacağımız Yöresel yemeğimizde hedefimiz ilimize 1.lik ödülünü getirmekte.
Bu yıl ayrıca Liseler arası yemek yarışmasına ilimizi temsilen  Hatuniye Meslek Liseside bizlere eşlik edecek .
Neşet Ertaş’ın da dediği gibi ‘’Aşkınan koşan yorulmazmış.’’ ..
Karaman için koştuğumuz  yolda  tüm karaman halkının  sorumluluğunu üstümüzde taşıyarak çıktığımız bu yarışta şehrimizden bizlere desteğini eksik etmemelerini istiyoruz. Karaman bizim , Karaman hepimizin...