Karaman İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplandı

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde, Karaman’ın ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak, tanıtımına yönelik sürdürülen iletişim süreçlerini güçlendirmek ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulan "İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” 2024 yılı ilk toplantısı Karaman Valisi  H. Engin Sarıibrahim’in başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Vali Yardımcısı Fatih Baysal, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Belediyesi, Karaman İl Özel İdaresi, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karaman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, MEVKA, Grand Karaman Otel, New Karaman Otel ve Ermenek Selçuk Otel’den temsilciler katıldı.
Karaman'ın turizm potansiyelinin artırılması ve turizm sektörünün geliştirilmesi konularının ele alındığı toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2023 yılında turizm alanında yapılan çalışmalar ile 2024 yılında yapılması planlanan çalışmalar ve projeleri içeren bir sunum yapıldı.
Sunumun ardından eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile bir açık hava müzesini andıran Karaman'ın bu değerlerini en iyi şekilde tanıtarak, turizm potansiyelini daha yukarılara taşıyabilmek için faaliyetlerin daha etkin yürütülmesi ve yeni fikirler edinebilmek adına katılımcılar görüş alışverişinde bulundu.