Karaman Kudüs Platformundan Kudüs gecesi

TAKİP ET

  Karaman Kudüs Platformu tarafından düzenlenen Zeytin Dalından Zeytin Dağına Afrin'den Kudüs'e istiklal mücadelesi Ömer Karaoğlu ile Kudüs Gecesi programı KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yapıl

 

Karaman Kudüs Platformu tarafından düzenlenen Zeytin Dalından Zeytin Dağına Afrin'den Kudüs'e istiklal mücadelesi Ömer Karaoğlu ile Kudüs Gecesi programı KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yapıldı.Yaklaşık 700 kişinin katıldığı geceye sanatçı Ömer Karaoğlu ezgileriyle Karaman'lıların gönlünde taht kurdu. Geceye konuşmacı olarak Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci Katıldı.

Geceye konuşmacı olarak katılan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci,Kudüs'ün yüz yıldır işgal atında olduğunu hatırlatarak, Daha önceleri defaatle belirtmiştim, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi, islam'dan arındırılması için kurulu bulunan 3 bin Yahudi derneği, vakıf, platform var; buna karşın Müslümanların Kudüs için kurduğu dernek-vakıf sayısı yok denecek kadar az. Kudüs için kurulan ilk dernek Mirasımız derneğidir'' dedi.

Kudüs'e maddi ve manevi olarak tüm Müslümanların sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ''Kudüs'e Müslümanların sahip çıktığını göstermeleri bakımından çok çok önemli. Müslümanlar Kudüs'e ne kadar çok giderlerse bu hem orada yaşayan Müslümanlar açısından moral oluyor hem de İsrail açısından hedeflerine ulaşma noktasında sıkıntı oluyor. Peygamberimiz (sav) bu konuda hadisi şerifi var. Kudüs'ün mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini, gidemeyenlerin ise orada yakılmak için yağ göndermelerini istiyor Resulullah(sav). Müslümanlar, Kudüs'ün Müslümanlara ait olduğunu unutmamalıdır. Kudüs Müslümanların namusudur. Üç haremden biridir Mescid-i Aksa. Bu şuurla Kudüs'e gitmek gerek.
Ancak burada şunun altını çizerek belirtmem gerekiyor ki, Kudüs'e giden her bir Müslüman kesinlikle ticaretini oradaki Müslümanlarla yapmalıdır. Kaldığı otel Müslümanlara ait olmalı, alış-veriş yaptığı esnaf Müslüman olmalı. Yoksa Kudüs ziyareti amacına ulaşmış olmaz. Kudüs'te 350 bin Müslüman yaşıyor. Bunların yüzde 80'i yoksulluk sınırının altında, zor şartlarda ve üstelik İsrail'in tüm baskı ve zulmüne rağmen varlıklarını sürdürüyorlar. İsrail, özellikle Mescid-i Aksa'nın etrafında herhangi bir Müslüman kalmasın ve Kudüs Müslümanlardan arınsın istiyor. Buna paralel olarak da Mescid-i Aksa ve etrafında Müslümanlara ait herhangi bir eser bırakmama yönünde çalışmaları var. Müslümanları Kudüs'ten çıkarmak için onlara yaşam sıkıntısı vermeye çalışıyor. Bir Kudüs'lünün orada yaşaması için İsrail'den ikamet izin belgesi alması gerekiyor. Bunun için ya Kudüs'te bir evi olacak ya da bir kira kontratı olacak. Kiralar İsrail'in Kudüs sınırı dediği yerde çok yüksek. 50 metrekarelik evlerin kirası aylık bin dolar civarında. İsrail'in belirlemiş olduğu sınırların dışına çıktığınızda evin kirası 50-100 dolara düşmekte. Bu pahalılık bilinçli bir şekilde yapılıyor, Müslümanlar kira kontratı getiremesin diye. Biz Mirasımız Derneği olarak bu ailelere sahip çıkıyor ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Mescid-i Aksa'nın boş kalmaması için farklı bölgelerden Müslümanları sürekli bu mekana otobüslerle taşıyor ve buradaki canlılığı Allah'ın izniyle sürekli diri tutmaya gayret ediyoruz. Karaman Kudüs Platformunun düzenlediği bu gece Karamanlıların Kudüs'e verdiği değeri gösteriyor. Tum Karamanlı lara ve bu geceyi tertip eden sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum'' Şeklinde konuştu.
Karaman Kudüs Platformu tarafından tertip edilen Zeytin Dalından Zeytin Dağına Afrin'den Kudüs'e İstiklâl Mücadelesi konulu Kudüs Gecede, Ömer KARAOĞLU ezgileriyle Karaman'lıların gönlünde taht kurdu.
Gecenin sonunda duzenlenen çekilişte 4 kişi Kudüs gezisi kazandı.