Karaman Kurban Bayramı namazı saati

TAKİP ET

28 Haziran 2023 Karaman'da Kurban Bayramı Namaz saati...

2023 bayram imsakiyesine göre ülke genelinde bayram namazı kılacak olan vatandaşlar için saatler belli oldu.  Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor.

Birlik ve beraberliğin sembolü olan bayram gününde ülke genelinde bayramın ilk günü erken saatlerde bayram namazları eda edilecek. Kurban Bayramı bu yıl, 28 Haziran-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında idrak edilecek.

Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki bayram namazı saat kaçta?

- Namaz vakitleri tablosu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın namaz vakitleri paylaşımına göre Karaman bayram namazı vakti 06:02 olarak belirlendi. Buna göre il genelinde Kurban Bayramı namazı kılacak olan kişiler belirtilen saatlerde camilerde namazlarını kılabilecek.

Ayrıca; Ankara 05.57 Bursa 06.12 İstanbul 06.10 İzmir 06.24

Bu arada bayram namazı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa’da saat 06.06, Almanya’nın başkenti Berlin’de 05.34, İngiltere’nin başkenti Londra’da 05.32, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da ise 05.44’te kılınacak.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı unutulabilen bir namazdır. Bu nedenle camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatır. Bayram namazı bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınır.

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

Bayram namazları cemaatle kılınır. Namaz vakti girince, ezan ve kamet getirilmeksizin imam-hatip, Ramazan veya Kurban bayramı namazına niyet eder. Cemaat de aynı şekilde bayram namazını kılmak üzere mevcut imam-hatibe uymaya niyet eder.

 

karaman kurban bayramı namazı saat kaçta karaman kurban bayramı namazı karaman kurban bayramı namazı kaçta karaman ermenek kurban bayram namazı saati Karaman Kurban Bayramı namazı 2023