KARAMAN SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNDEN BERAT KANDİLİ MESAJLARI

TAKİP ET

 Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mahmut Ünüvar;
Dünya’ya ve yaşama dair telaşın ömrü hızla tükettiği günümüz ortamında, biz Müslümanlara sunulan ilahi bağışlardan birisi de hiç şüphesiz Berat Kandili’dir. Suç, ceza ve borçtan kurtulmak anlamlarına gelen Berat, bu anlamlar vesilesi ile ‘Kurtuluş Gecesi’ olarak görülmüştür.

Hayatının muhasebesini yapıp hatalarından ders çıkaran ve doğru istikamet üzere olanların bu gecede bağışlanacağı müjdelenmiştir. Bu vesileyle; gerek içerisinde bulunduğumuz 3 ayların gerekse Berat Gecesi’nin mahiyet ve öneminin doğru kavranılması ve samimi duygularla ihya edilmesi oldukça önemlidir. Mübarek Ramazan Ayı’na kısa bir süre kaldığının müjdesini veren bu gecede tüm hemşerilerim yaptığı ibadetlerden haz almasını ve sonucunda bağışlananlardan olmasını temenni ederim. Gecemiz mübarek, edeceğimiz dualar kabul olsun.

            
Karaman AK Parti Millevekili Dr. Recep Şeker;
Milletimiz ile birlikte Ramazan ayının müjdecisi bir Berat Kandiline daha kavuşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Karamanlı hemşerilerimin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Berat Gecesi, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı, hayrın, bereketin ve tüm güzelliklerin bol bol ihsan edildiği çok ulvi bir gecedir. Bu gecede Yüce Allah (C.C) dünya semasına rahmetiyle tecelli ederek kullarına rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak, müminleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir.

Bu ulvi gecenin manevi ikliminden yararlanmak ve beratımızı almamız; Yüce Allah’ın (C.C) ilahi mesajına kulak vermek ve yüce dinimizin ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin, tüm İslam âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Berat Kandilini en kalbi duygularımla tebrik eder, ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin beratına, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim.” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır:

Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan bir Berat Kandili'ni daha hep birlikte idrak etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beraatımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici ve bağışlayıcı olmayı öğretir.

Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemiz ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran:

Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran ve dayanışma duygularını arttıran, manevi dünyamızın aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.

Mübarek üç aylar içinde yar alan Berat Kandilimizin de biz Müslümanlara nefislerimizi terbiye edebilmek, vicdan muhasebemizi yapabilmek, kötülüklerden arınmak, hatalarımızı telafi yolunda çabalamak fırsatı sunmaktadır.

Bu mübarek gece aynı zamanda, kırgınlıkları ve küskünlükleri unutmak, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de bir vesiledir.

Bu duygularla, tüm İslâm âleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor ve bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.