TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TAKİP ET

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kapsamında başvuruların tamamlanmasının ardından kura çekimleri de başladı. TOKİ başvurusunda bulunan 8 milyona yakın vatandaşın en çok merak etiği sorular arasında teslim tarihleri geliyor. Peki TOKİ 2+1, 3+1 konutlar ne zaman teslim edilecek? Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yakın zamanda Karaman'a gelmesi bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Karaman projeleri hızla devam ediyor. TOKİ’nin kuruluşundan itibarenülkemizde inşa etmiş olduğu konut sayısı 2 milyona yaklaşmışken 2016 yılına kadar ilimizde inşa ettiği konut sayısı 4.899 olarak kayıtlara geçmiştir.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi sloganıyla başlatılan toplu konut projesinde ise iki yıl içerisinde 250 bin konut inşa edilmesi hedeflenirken sosyal konut projesi kapsamında Karaman ilimize 751 konut inşa edilecek, bu konutların hak sahipleri ise 1 Aralık 2022 günü çekilen kura ile belirlendi.

TOKİ Karaman projeleri hızla devam ediyor. Karama ve ilçelerinde devam eden konut projeleri arasında 2 adet Talep Organizasyon, 1 adet Tarımköy, 1 adet Kentsel Dönüşüm Projesi ve 5 adet adet İdare Konut Uygulaması bulunmaktadır. 

İşte, TOKİ’nin Karaman'da devam eden konut projesine ilişkin yeni detaylar…

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Personeli Toki Projesi

2018 yılında başlayan Üniversite TOKİ işbirliğiyle başlatılan Toplu Konut Projesi son aşamaya geldi. Daha önce KMÜ Yunus Emre Yerleşkesinde başlatılan ancak, iptal edilip aynı proje ile Kırbağ mahallesinde başlatılan 317 dairelik .Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi personeli konutlarının İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesinin Yüzde 74 oranında tamamlandığı öğrenildi. KMÜ Personeli konutlarının teslim edilmesini heyecanla bekliyor.

Kazımkarabekir Toki Projesi

Kazımkarabekir ilçesinde Kazımkarabekir İlçesi Selçuklu Mahallesi 218 Adet Konut ve 4 Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, henüz başlamadı.

Bölükyazı Köyü Tarımköy Projesi

Bölükyazı Köyü Tarımköy projesi Karaman İli Merkez İlçesi Bölükyazı Köyü 265 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi, yüzde 79 oranında tamamlandı.

Başyayla Toki Projesi

Karaman İli, Başyayla İlçesi, Başköy Mahallesi 75 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşiyüzde 82 oranında tamamlandı.

                                                                       Ermenek Toki Projesi

Karaman, Ermenek İlçesi, Güllük Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 156 adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi,  tamamlanma oranı yüzde 90.

Karaman Merkez Toki Projesi

Karaman, Merkez İlçesi, Kırbağı Mahallesi 364 Adet Konut , 1 Adet 8 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yüzde  91orannda tamamlandı.

Karaman Merkez Kırbağı 256 Adet Konut ile Adaiçi, Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı yüzde 94 oranında tamamlandı.

Karaman, Merkez İlçesi, Kırbağı Mahallesi 811 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi, yapım aşaması yüzde 99 oranında tamamlandı.

Sudurağı Kasabası Toki Projesi

Karaman İli, Merkez İlçesi, Sudurağı Beldesi 221 Adet Konut , 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yüzde 98 oranında tamamlanmıştır.

                                                  Akçaşehir Kasabası Toki Projesi

Karaman İli Merkez İlçesi Akçaşehir Beldesi 142 Konut , 2 Dükkanlı Ticaret, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi, yüzde 98 oranında tamamlandı.                  

                                            TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Peki TOKİ 2+1, 3+1 konutlar ne zaman teslim edilecek? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek."

Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayan kura çekiminin 2023 Mart ayında tamamen sonlanacağını duyurmuştu.



TOKİ Murat Kurum Karaman KMÜ