Karaman TOKİ mağduriyeti Rant İşine döndü

TAKİP ET

Karaman'da 2018 yılında peşinatlarını yatırarak Konut sahibi olmayı bekler toki'nin gazabına uğradılar.

  2018 yılında bir çok üniversite personelimiz elindeki arabasını, eşinin kolundaki bileziğini satarak peşinatlarını yatırıp TOKİ’den ev sahibi olmayı beklerken, hak sahiplikleri iptal edilerek 2022 yılında peşinatların aynı miktarda iade edilmesinden sonra üniversite personelinin elinden alınıp halka satılan üniversite Toki konutları fırsatçıların eline geçti. Daha peşinat bile yatırmayan fırsatçılar 800 bin TL'den satışa çıkardılar.  Gerçek haksahipleri olan üniversite personelini rantçı fırsatçı olarak gösterip algı yapanlar kimin fırsatçı olduğunu görsünler. Gerçek hak sahiplerinin 4 yıl önce  (4.000 TL ve 6.000 TL ) olarak yatırdığı peşinatları 2022 yılında aynı miktarda iade ederek konutları böyle fırsatçılara peşkeş çekmesi  devletimizin güzide kuruluşlarından TOKİ’ye olan güveni  zedelemiş, gerçek hak sahibi üniversite personelini üzdü. 

Karaman'da geçtiğimiz yıllarda üniversite yerleşkesine yapımına başlanılan ve daha sonra bazı siyasiler ve Karaman belediyesinin itirazları nedeniyle inşaatı durdurulup, 5. Toki konutlarının yanına yapılan 8. TOKİ'de sular durulmuyor.  Üniversite personelinin elinden alınıp halka satıldıktan sonra yeni hak sahiplerinden bir çoğu daha peşinat bile yatırmadan satış için ilanlar vermesi tartışmaları iyice alevlendirdi. 8. Toki satış ilanlarını gören bazı üniversite personeli Haklarının gasp edilmesine sebep olanlara tepki gösterdiler. Üniversite personelleri için Kırbağı Mahallesi TOKİ’ler bölgesinde yapılan 315 konut, tartışmalar yakında yeni hak sahiplerine teslim edilecek. Ancak, eski haksahiplerinden bir çok üniversite personeli Toki'ye karşı dava açtığı ve davaların halen devam ettiği ve hukuk mücadelelerinin sonuna kadar devam getirecekleri öğrenildi.

Karaman'da üniversite çalışanlarının bu mağduriyetinden cumhurbaşkanının haberi var mı Eğer cumhurbaşkanının haberi olsaydı neler olurdu? 

Emlakçılar uyarıyor

Emlak uzmanı Ramazan Özer sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda, 
8.TOKİ Konutları ile ilgili ilanlar paylaşılmaya başlandı, daha peşinatını ödemediği eve 800.000 TL isteyenler var.
  Bu dairelerin satışı resmiyette yoktur, noterden sözleşme geçersiz, emlakcı sözleşmesi geçersizdir. 
  Geçersiz olma sebebine gelince bu dairelerin yani TOKİ ile hak sahibi arasındaki sözleşmesinde satılamaz, devredilemez ve kiraya verilemez ibaresi vardır.
  Piyasaya hızlı bir giriş yapmak isteyen uyanıklara, simsarlara fırsat vermeyiniz.
  Öncelikle paranızdan sonrasında hayallerinizden olmayınız.

Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ yetkilileri bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor; 

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemezler. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir.

Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır."

 

 



karaman Toki Karaman son dakika Karaman haber son dakika karamansondakika karamanhabersondakika