Karaman'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Kim Olacak?

TAKİP ET

31 Mart 2024'de yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını hızlandıran AK Parti, MHP ile ittifak çalışmalarını sürdürürken, 2019 yerel seçimlerinde kaybedilen büyükşehirleri yeniden kazanacak strateji üzerinde çalışıyor. AK Partinin birinci önceliği ise, İstanbul'u yeniden kazanmak. İstanbul'u yeniden almak için, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına eski bakan Murat Kurum'u çıkaracağı AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

AK Parti’nin yerel seçimlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi Karaman için de aday belirleme çalışması sürüyor.  Özellikle İstanbul ve Ankara’yı yeniden almak isteyen AK Parti henüz aday belirlemiş değil. Kulislerde İstanbul için Murat Kurum adı öne çıksa da bu konuda kesinleşmiş bir karar yok.

Bakanlığı döneminde gösterdiği performanstan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim eski Bakanı Murat Kurum’un adı kulislerde en çok dillendirilen isimler arasında yer alıyor.

AK Parti Karaman Belediye Başkanı aday adayları ise aday olabimek için hem sivil toplum örgütleri nezninde hemde Karaman'ın ileri gelenlerini ziyaret edip, projelerini ve kendilerini anlatıyorlar. 

AK Parti Karaman'da az farkla Kaybettiği Karaman Belediye Başkanlığını Tekrar Kazanmak İstiyor.

Karaman'da Ertuğrul Çalışkan ve Mevlüt Akgün aday adayı mı?

Karaman'da AK Parti'den dokuz aday adayının resmi başvurusunun olmasına rağmen ve aday adayları için temayül yoklaması yapılmasına rağmen Karaman Belediye Başkan adayı bu dokuz aday adayı dışında birileri mi aday gösterilecek belirsizliği içinde. Cumhur İttifakı Karaman'da ittifak yapacak mı? Belirsizlikleri ve söylentileri devam ediyor. Bu belirsizliklerden  ve söylentilerden AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayları da son derece rahatsız. Karaman'da AK Parti’de mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı karşısına güçlü profile sahip bir adayla çıkıldığı takdirde Karaman'ı geri alınabileceği görüşü hakim. Aday Adayları içerisinde özellikle Fatih Serin'in gençlere hitap etmesi ve gençleri etrafında toplaması ve Kamil Uğurlu'nun projelerini sürdürme vaadi de dikkatleri çekiyor. Bu da yeni nesil seçmenlerin  seçimdeki oy oranları önemli ölçüde AK Parti lehine değiştirme olasılığı ön plana çıkıyor.  Mustafa Yücetaş'ın şehrin alt yapı ve üst yapı projeleri ile ön plana çıkması, Mustafa Bayır'ın AK Partinin eski ağır toplarından ve İl genel Meclisi Başkanlığı tecrübesinin olması, Hüseyin Alanlı'nın mali konularda tecrübesin olması, Ümit Özyurt'un Karaman'da hitabeti ve güler yüzlü haliyle dikkat çekmesi, Tamer Yıldızbaş'ın Karaman'da sevilen ve tecrübeli bir siyasetçi olması özelliği, Oktay Kepildek disiplinli, çalışkan ve mücadeleci kişilik olarak bilinmesi, Celalettin Güngörer'in İl Genel Meclisi Başkanlığı yapması, Nazmi Ünlü'nün ise geçmiş dönemde AK Parti İl Başkanlığı yapması dikkat çekiyor. Ayrıca kulislerde Karaman eski Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın aday gösterilmesinin de ihtimal olduğu dile getirilirken,  öte yandan aday adayı olmayıp fakat Ankara'da kulis çalışmalarını yürüten AK Parti Karaman eski milletvekili Mevlüt Akgün'ün de aday olabileceği konuşuluyor.

 

AK Parti Karaman Fatih Serin Mustafa Yücetaş Tamer Yıldızbaş Hüseyin Alanlı Mustafa Bayır Celalettin Güngörer Nazmi Ünlü Ümit Özyurt Karaman Belediye Başkanlığı Murat Kurum Oktay Kepildek