KARAMANLI GENÇLERDEN BİR FiLM "TERSO"

TAKİP ET

Çekimleri Karaman'da yapılan ve Karamanlı gençlerin oynadığı 'Terso' filminin tanıtımı (teaser) yayınlandı. Filmin senaristi ve yönetmenliğini Radyo Televizyon Sinema Öğrencisi İsmail Aslandağ'ın yaptığı uzun metrajlı filmde sona yaklaşıldı.


Filmin senaristi ve yönetmenliğini Radyo Televizyon Sinema Öğrencisi İsmail Aslandağ’ın yaptığı uzun metrajlı filmde sona yaklaşıldı. 
Teaseri yayınlanan filmi için Karamanlılardan destek isteyen Aslandağ, filmin senaryosu hakkında şu bilgileri verdi: 
“Birbirinden ayrılmayan bir arkadaş grubu vardır.(Nuri, Rıdvan, Fikri, Fikret, Asil). Lise yıllarında isyankârlık bazılarının ruhuna işlemiştir. Bazıları da bir o kadar umursamazdır. Böylelikle birbirlerini tamamlarlar ve birbirlerini hep kollamaktadırlar.
Hedefleri ağladıkları sokaklardan gülerek geçmektir. Bu sebeple ihaleye çıkarılan semtlerini almak için kolları sıvarlar. Parayı denkleştirip çalışmalara başlarlar. Bu ihaleyi almak isteyen bir başka ekipte vardır. O ekibin lideri Çamur adında birisidir ve lise yıllarından tanıdıkları biridir.
Çamur ihaleden çekilmesi için Fikri’yi tehdit eder. Fikri bu durumu arkadaşlarına anlatır. Arkadaşları çok sinirlenir ve çekilme gibi bir durumun söz konusu olmayacağını Fikri’ye söylerler. Çamur’un oyunları başlar. Böylece iki ekibin bol maceralı bir o kadar dramatik kapışması başlar.”
Senaryo & Hikâye: İsmail Aslandağ ile Murat Türkmen’in yazdığı filmin oyuncuları Karamanlı gençlerden oluşuyor: Çamur (Taha Alp Işgın),  Fikret (Umut Gilik), Nuri (Murat Türkmen), Rıdvan (Ahmet Han), Aydın), Asil (İsmail Aslandağ), Fikri (Nihat Hatipoğulları), Şahin (Furkan Şahin), Lütfullah (Furkan Yıldızbaş), Murtaza (Emin Hatipoğulları), Recai (Furkan Parmaksız), Selo (Abdurrahman Yavuzaslanoğlu), Sabri (Ali Osman), Yaşar Cafer (Hakan Gökçe), İsmet Batuhan (Alper Kazım Arslan), Pilli (Berat Acaruygun), Doktor (Recep Tayyip Önner) ve Arap Miço (Samet Balar).
Filmin teaserine şu linkten ulaşabilirsiniz: https://youtu.be/tRAHDRD7rMM



terso terso sözler tersi flimi