KARAMAN'LI SÜSLÜ KADINLAR PEDAL ÇEVİRDİ

TAKİP ET

Karaman'da 'Süslü Kadınlar' Bisiklet Turu'nda pedallar çevrildi   Karaman'da düzenlenen "Süslü kadınlar bisiklet turu'' yapıldı

Karaman'da 'Süslü Kadınlar' Bisiklet Turu'nda pedallar çevrildi


 

Karaman'da düzenlenen Süslü kadınlar bisiklet turu'' yapıldı. Kadınların bisiklet kullanmasıyla ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen süslü kadınlar, şık elbiseleri ve topuklu ayakkabılarıyla sokaklarda pedal çevirdi.


İzmir merkezli 115 şehir ve 15 ülkede bu yıl 7. düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği kapsamında Karaman Aktekke Meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 kadın, süsledikleri bisikletlerle belirlenen güzergahta pedal çevirdiler.




Karaman Aktekke meydanında bir araya gelen kadınlar, 2013 yılında ilk defa İzmir'de başlatılan ve kısa sürede tüm ülke geneline yayılan 'Süslü kadınlar bisiklet turu' etkinliği düzenlendi. Şık kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle Karaman'ın en işlek caddesi olan 1. İstasyon Caddesinde şehir turu atan kadınlar, ilgi odağı oldular.

Karaman'lı süslü kadınlar bisiklet turun için Aktekke Meydanında buluştu.  Pazar günü Aktekke meydanında başlayan süslü kadınlar bisiklet turu 1. İstasyon Caddesi Gar kavşağı ve 100. yıl caddesini takiben Necmettin Erbakan Parkı'nda son buldu.



Karaman'lı Süslü Kadınlar hem bisiklet kullanımını artırmak hem de kadın hakları ile ilgili farkındalık yaratmak için pedal çevirdi. Rengarenk giyinen kadınlar, şehir turunun ardından çalan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Bisiklet kullanımını artırmak ve bisiklet kullanıcıları için güvenli ulaşım altyapısının oluşturulması için farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl 7. kez düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', İzmir merkez olmak üzere 15 ülke ve 115 şehirde gerçekleştirildi. Her yıl 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde düzenlenen bisiklet turu, Aktekke Meydanı'ndan başladı, Necmettin Erbakan Parkında sona erdi.