Karamollaoğlu: hani hukukun üstünlüğü olacaktı?

TAKİP ET

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu  partisinin Karaman il kongresine katıldı

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu  partisinin Karaman il kongresine katıldı. Yunus Emre konferans salonunda yapılan il kongresinde partililere seslenen Karamollaoğlu, ülke ve dünya  gündemi ile ilgili partisinin görüşlerini anlattı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, niye bu memleketin dertlerini gündeme getirip tartışmıyorsunuz da ne zaman olacağı  belli olmayan seçim ittifakları için şimdiden ülkeyi ayağa kaldırmaya çalışıyorsunuz'' dedi.



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kongrede yaptığı konuşmada, Ülkemiz oldukça karışık bir dönemden geçiyor. Bundan dolayı emin olun ki ülkenin meseleleriyle ilgili konuları gündeme getirirken midemize bir acı saplanıyor. Hangi kesimle konuşsak,  gençler,  esnaf, çiftçi, memurlar ve sanayiciler ; kiminle ülke meselelerini görüşmeye kalksak her birinin çok ama çok ciddi problemlerle karşı karşıya olduğuna şahit oluyoruz. Öbür taraftan da dönüp bu ülkeyi yönetenlere bu ülkeyi 15 yıldır idare edenlere Türkiye Millet Meclisine , hükümete bakıyoruz hikmeti ilahi bu problemlerin neredeyse hiç birisi gündemlerinde yok. Türkiye'de bir tane gündem var şimdi  onlara göre. Meclisten seçimlerle ilgili yasalar çıktı. Uyum yasalarını bekliyorduk biz ama sadece seçimlerle ilgili bir paket getirildi ittifak kurabilme şartları oluşturuldu. Daha seçim gündemde bile değilken yer yerinden oynuyor , cumhur birliği, cumhur ittifakı gibi. Allah rızası için şuanda bir hükümet var, meclis var, şuanda ülkenin problemleri dertleri var. Neden bu memleketin dertlerini gündeme getirip tartışmıyorsunuz da ne zaman olacağı belli olmayan seçim ittifakları için şimdiden ülkeyi ayağa kaldırmaya çalışıyorsunuz.

Elbette hükümetler bu ülkeyi daha iyi yaşanabilir hale getirmek için vardır. Seçimler çok önemli hadiselerdir. Ama ülkenin gündemi her gün değişirken seçimler üzerine konulara tartışmaya açılırsa bir sorun vardır. Kimse ülke problemlerini gündeme getirmesin çünkü bugünkü iktidarın hataları ortaya çıkacak. Bugünkü iktidar problemleri çözeceğine daha da büyütüyor. Bu bizi üzüyor. Biz dünde bugünde ülkenin meselelerini önümüze kor, o meseleleri nasıl çözeceğimizi konuşurduk.

Bugün dört bir tarafımız ateşle çevrili.

Ordumuz Afrin'de bir harekât yapıyor. Her gün canlı yayınları seyrediyoruz  ama bunu iç politika malzemesi haline getirmek Türkiye'ye yapılan en büyük kötülüktür. Bu milli bir davadır. Her ülke kendi sınırlarında kendisini tehdit eden bir hadise meydana geldiği zaman , elbette müdahale hakkını taşır. Ama bu siyasi bir mesele haline getirilemez getirilmemelidir. Ordumuz yönetiyor bu mücadeleyi  , sınırlarda sınır ötesinde yapılan mücadeleyi siyasetçiler yönetmiyor. Siyasetçiler karar alır , ordu icra eder. Ama ülkemizin meselesi sadece sınırlarımızda meydana gelen hadiselerden ibaret değil. 1 Mart teskeresini hatırlatan Karamollaoğlu Zaten sınırlarımızda bu hadiselerin meydana gelmesinin başlıca nedeni hükümetin ta kendisidir. Suriye'yi kim başımıza musallat etti. Bugünkü hükümetin ta kendisi. ABD Başkanı kalkıp da ''Esat yürüyen bir iskelettir ''dedi hadi bizimkilerde hemen sen orda oturamazsın dediler. On binlerce kilometre uzaklıktaki Amerika'nın bu ülkenin iç meseleleriyle ilgilenmesi neye işaret eder. Kolunun, dilinin uzun olmasına işaret eder. O ülke bu bölgeye barış ve huzur getirmek yerine bir kaos getirdi. Irak'ta bir buçuk milyon kişi katledildi. Suriye'de 600 bin insan katledildi.Yedi buçuk milyon insan memleketlerini terk etti.  Şehirler yıkıldı. Şimdi biz sadece Afrin bölgesiyle ilgileniyoruz. Bunların tamamı ülkenin sınır güvenliğini sağlamak için atılan adımlar. Kimsenin başkasını itham etmeye hakkı yok. Böyle hareketlerde her zaman ülke bir bütünlük içindedir. Hükümetin de birinci görevi bu birlik ve bütünlüğü bu heyecanı, coşkuyu artırabilmek için gayret göstermesidir. Eğer hükümet bu gayreti göstermezse itham yoluna giderse en büyük zararı vermiş olur.

Dış politikada şaşkınlar.

15 sene öncede söyledik yanlış yola gidiyorsunuz diye. AB medeniyet projemizdir dediler. Avrupalılar kapıyı kapattı yüzlerine bile bakmıyor şimdi. Çünkü baştan yaptıkları bir takım taahhütler vardı. Türkiye demokratik bir ülke olacaktı. Türkiye'de herkes kendi fikrini ve düşüncesini rahatlılkla söyleyebilecekti. Hukuk üstün tutulacak , adalete ve güven olacaktı. Basın hürriyeti olacaktı. Siz çeşitli bahanelerle bunların tamamını bir kenara atacaksınız başta size tanınmamış olan bu haklardan dolayı mağdur olacak Avrupa'nın kapısına gideceksiniz sonrada insanlara zulüm olan bir baskı altına gireceksiniz. Ülkemizde büyük bir baskı var. Herkesin üzerinde bir endişe var. Niye acaba benim yakınlarıma bir zarar gelir mi diye. Ne olacak adalet mekanizması var. Birileri sahip çıkar size. Yooo kimse sahip çıkamıyor. Hükümetin aleyhinde konuşanlar yarın hapse atılıyor, işinden oluyor. Böyle bir ülke olmaz.

Bizim hangi beklentilerimiz varmış ta kaç bakanlık, kaç milletvekili. Bu millet 20 tane değil, 100 tane değil, 250 tane milletvekilliğine bile satılamaz. Bunu herkes bilsin. dedi. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çeken  Karamollaoğlu , ekonominide alarm zillerinin çaldığını söyledi.

Saadet Partisi'nin Kongresine çok sayıda partilinin yanısıra ,İyi  Parti İl teşkilatı ve İl başklanı İsmet Hatipoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden temsilcileride katıldılar.

Saadet Partisi Karaman il teşkilatı  tek aday ve tek liste ile seçime  gitti.  Kongrede il başkanı Şaban Şahin tekrar seçilerek güven tazeledi.

Karaman saadet partisi temel karamolla oğlu