Kıbrıs gazileri ile yakınlarına madalya verildi

TAKİP ET

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gazi olan askerlere madalyaları 45 yıl sonra verildi

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gazi olan askerlere madalyaları 45 yıl sonra verildi.


Karaman'da Kıbrıs gazileri ile yakınlarına madalya verildi.


Karaman'da Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalya ve beratları verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan madalyaların gazilere verilmesi amacıyla Yunus Emre Konferans Salonunda tören düzenlendi. Törene, İl Jandarma komutanı Kıd. Jan. Albay İsmail Şahin, Karaman Belediye Başkan Vekili Ercan Çalışkan, KMÜ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üner, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman Valisi Fahri Meral, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs gazileriyle birlikte olmaktan onu duyduğunu ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1974 yılında Kıbrıs'a yapmış olduğu çıkartmayla adaya barış ve huzur getirdiğini söyledi.



Kıbrıs'ta verilen mücadelenin tarihe altın harflerle yazıldığını vurgulayan Vali Meral, Türk ordusunun Kuzey Kıbrıs ve genelinde yürüttüğü bu harekat, Türk tarihinin en önemli sayfalarından biri haline geldi. Bu barış harekatında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve güzel bir ömür diliyorum. dedi.

Karaman Valisi Fahri Meral, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Karaman Belediyesi Yunus Emre Konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak Milli Mücadele madalyası ve beratı almaya hak kazanan 57 Muharip gazi ve eşleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Makamı adına tevcih edilen, Milli Mücadele Madalyalarını vermek için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Özellikle Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olan aziz milletimizin evlatlarını ve Kıbrıs Türk halkının evlatlarını, mücahitlerini rahmetle andığını ifade eden Vali Meral, şunları kaydetti: Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Birçok sıkıntılı ve zor duruma göğüs geren Kıbrıs Türk'ünün dirayeti bizler için gurur kaynağı olmuştur. Bugün burada bulunan 57 değerli gazimize şükran ve minnetlerimizi bir kez daha iletiyoruz. Sizler sayesinde bu vatan, mevcudiyetini devam ettirecek ve sizlerde gelecek nesillerimiz de bu onuru daima taşıyacaksınız. Konuşmaların ardından, Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan askerlerden 49 kişi ve vefat eden 9 gazinin eşlerine de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, Vali Fahri Meral ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.