Kırmızı Turpun Faydaları  Nelerdir?

TAKİP ET

  Sıklık ile salatalarda ve özellikle balığın yanında aranan kırmızı turp tam bir doğal sağlık mucizesidir

 

Sıklık ile salatalarda ve özellikle balığın yanında aranan kırmızı turp tam bir doğal sağlık mucizesidir.

Taze kırmızı turp çıtır çıtır yenilmesiyle yeme keyfi vermekte, içinde barındırdığı vitaminler sayesinde de sağlığımıza sağlık katmakta. Kırmızı turpta özellikle bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Kırmızı turpun çoğu zaman tercih edilmeyen yeşil kısmı köküne oranla daha sağlıklıdır. Kırmızı turpun kökünde bolca potasyum ve folik asit mineralleri bulunurken yeşil kısmı ise tam bir kalsiyum deposudur. Vücuda yeterli miktarda potasyum alınmaması durumunda tansiyon sorunları ortaya çıkabileceğinden kırmızı turpun nasıl bir hazine olduğunu keşfetmek önemlidir. Ayrıca C vitamini de kökünden daha çok yeşillik bölümünde bulunur.

 Kırmızı Turpun Faydaları


Kırmızı turp tam bir antioksidan deposudur. Ayrıca siyah turp da karaciğer ve safra kesesi sağlığı açısından tercih edilmesi gereken bir besindir.

Kırmızı turpların özellikle yeşil kısmı köklerine oranla 6 kat daha fazla C vitamini barındırır ve iyi bir kalsiyum deposudur.

Kırmızı turpun en belirgin özelliklerinden biri de idrar çıkışını hızlandırmasıdır. Kırmızı turp doğal bir ödem çözücüdür.

Kırmızı turp yemek sırasında yenildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Kırmızı turp sindirimi kolaylaştırdığı gibi iştah açıcı özelliğe de sahiptir.

Diyabet hastalarına her öğün tavsiye edilen salataların yanına kırmızı turpta çoğu uzman tarafından tavsiye edilmektedir. Kırmızı turp şeker dengesini sağlamakta etkili bir yardımcı olabilir.

Lif içeriği açısından da zengin olan kırmızı turp ayrıca içinde barındırdığı glukosinat bileşikleri sayesinde başta kalın bağırsak kanseri olmak üzere tüm kanserlere karşı korunma direncini arttırmaktadır.