KMÜ 18 BİN ÖĞRENCİ İLE DERS BAŞI YAPTI

TAKİP ET

Korana virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 19 aydır  uzaktan eğitim yapılan üniversiteler ders başı yaptı. Uzun zamandan beri salgın nedeniyle üniveritelerinden eğitimden yoksun kalan üniversite öğrencileri bugün ders başı yaptı.
Tüm üniversitelerde olduğu gibi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde de akademik yılının açılışı bugün gerçekleşti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesine gelen öğrenciler ilk derse başlamanın heyecanını yaşadı.

Çoğu öğrencinin ailesi ile üniversiteye geldiği dikkat çekerken, barınma ve yurt sorunlarının bir an önce çözülmesini umduklarını ifade ettiler.

Yaklaşık 19 ay uzak kaldıkları üniversitelerinde eğitime başlamanın heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden eski öğrenciler, yaklaşık 19 ay aradan sonra eğitim ve öğretime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Geçtiğimiz Cuma günü Karaman'da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Namık Ak,  27 Eylül Pazartesi günü açılacak olan KMÜ'nin tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu binalarında, sosyal donatı alanlarında, idari binalarımızda ve  tüm yerleşkede KOVİD-19 SALGINI ile ilgili tüm tedbirlerini aldıklarını söyleyedi. Yaklaşık 18 bin öğrenci ile ders başı yapacaklarını belirten Rektör Ak, ''Bu yıl YKS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı)'de Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitemize öğrencilerimizin teveccühleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. YKS'de okulumuzu tercih eden öğrenci sayısı 3615'dir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizdeki toplam öğrenci sayımız ise son sınavın ardından 17.977'ye ulaştı. Tabii ki yakın zamanda açıklanacak olan Ek Yerleştirmelerin ardından bu sayının 20.000'e ulaşacağını ümit ediyoruz. Bu bağlamda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizin büyük ailesine katılan yeni öğrencilerimize de hoş geldiniz diyorum.

27 Eylül Pazartesi günü açılacak olan üniversitemizin tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu binalarında, sosyal donatı alanlarında, idari binalarımızda.... hâsılı tüm yerleşkemizde KOVİD-19 SALGINI ile ilgili tüm tedbirlerimizi aldık.

Bu bağlamda "Kovid-19 Salgını ile Mücadele Koordinasyon Kurulu" oluşturduk. Bu kurulun aldığı kararlar ve önlemler hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Genel olarak aldığımız ve uygulamaya koyduğumuz ve koyacağımız kararların bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

Üniversitemiz personel ve öğrencilerine yönelik HES kodu sorgulamaları ana kapılardaki yığılmaları önlemek amacıyla bina girişlerinde yapılacak. Ayrıca ana kapılarda rutin kontroller devam edecek. Bina giriş kapısı sayısınca kart okuyucu cihazlarla kontroller sağlanacak. 

Üniversitemizdeki tüm akademik ve idari birimlerin giriş kapılarına turnike yaptırıyoruz.

Akademik ve idari personelin aşı yaptıranların aşı kartlarını, yaptırmayanların ise haftada 2 kez negatif test sonuçlarını ibraz etmeleri istenecek.

Akademik birimlerimizde okutulan derslerin yüzde 40’ının uzaktan işlenmesini (senkron veya asenkron) birimlere bıraktık.

Sınıflar bazında hazırlanan ders programlarında, sabah ve öğleden sonra gelecek şekilde (1-3. sınıflar sabah, 2-4. sınıflar öğleden sonra gibi) olmasını birimlere bıraktık.

Dersler blok yapılmayacak, ders aralarında 10 dakika teneffüs mutlaka yapılacak, sınıflar havalandırılacak.

Üniversitemiz acil durum eylem planını hazırlatıyoruz. ✓ Bunların haricinde tüm okullarımızın derslikleri, idari personellerimizin odaları, sosyal alanların temizlikleri düzenli bir şekilde yapılmaya devam edilecek.

Doğrudan bizim yetki ve sorumluluk alanımızda olmasa da, Üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının bir an önce halledilmesi için, KYK Müdürümüzle bir araya geldik ve çözüm yolları üzerine çalışmaları başlattık. Bunun yanı sıra, içerisinde Milli Eğitim Müdürümüz, il Müftümüz, STK Başkanlarımızın da olduğu bir heyet ile yurt kapasiteleri ve konaklama ihtiyaçları üzerine toplantılar yaptık. Evlatlarımızın hiç birinin mağdur olmasına izin vermeden, şehir olarak birlikte hareket ederek, yeni öğretim yılının sağlıklı bir şekilde başlaması ve devam etmesi için samimi gayret gösterdiğimizi burada özellikle belirtmek istiyorum.'' şeklinde konuştu.
 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi açılış töreni düzenlendi.

KMÜ'de 27 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Yılmaz, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende ilk olarak, KMÜ Tıp Fakültesine ilk kayıt yaptıran öğrenci Hasan Yılmazer söz aldı. Yılmazer, "Üniversite 12 yıllık eğitim-öğretim hayatımızın, bize verilen onca emeğin, ailelerimizin ve bizlerin emeğinin bir hasatıdır. İnşallah vatanına milletine sahip çıkabilecek işinde uzman bir doktor olarak KMÜ Tıp Fakültesinin bir gururu olabilirim." dedi.

"Tıp,  ilim olduğu kadar birde sanattır"

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, konuşmasında Tıp mesleğinde okumanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Tıp; beşikten mezara kadar okunması gereken bir meslek. İyi bir doktor olup insanlara hizmet edecekseniz sürekli okumalısınız. Doktor olmanın en önemli özelliği dürüstlük. Bilgi sahibi, fikir sahibi, sabırlı, hizmet ehli ve alçakgönüllü olmak için de sürekli okumalısınız. Tıp ilim olduğu kadar da bir sanattır."

"Eğitim-öğretim dönemimizin hayırlı olmasını diliyorum"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise, 2018 yılında kurulan Tıp Fakültesi'nin akademik gelişimi hakkında bilgiler vererek, "2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yeni gelen öğrencilerimizle buluşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. KMÜ ailesinin bir bireyi olarak alacağınız eğitimler neticesinde ülkemizin sağlık alanındaki ihtiyacına en iyi şekilde katkı sunacağınıza inancımız tamdır. Öğrencilerimizin kendilerini mesleklerine en iyi şekilde adamaları, üniversitelerine ve fakültelerine sahip çıkarak eğitim-öğretim hayatlarını üstün bir başarı ile tamamlamaları bizler için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim dönemimizin Tıp Fakültesi öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, ülkemizin sağlık alanındaki geleceği olan öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak konuşması sonrasında Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir süre sohbet etti.

Tören açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Nazlım Aktuğ Demir'in 'Covid-19 Hastalığını Anlamak', Doç. Dr. Melike Demiroğlu'nun ise 'Çocuklarda SARS CoV-2 Enfeksiyonu' konularında verdikleri açılış dersleri ile devam etti.