KMÜ'DE 24 OCAK KARARLARI'NIN EKONOMİK VE SİYASİ BOYUTU KONUŞULDU

TAKİP ET


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde  ‘24 Ocak Kararlarından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Tarihsel Süreçte Türkiye'de Ekonomi Politikaları ve Siyasal İzdüşümü' konulu panel düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen panelin açış konuşmasını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak yaptı. Rektör Namık Ak konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan itibaren yaşanan siyasi ve ekonomik olaylardan örnekler sundu.’24 Ocak Kararları’nın yıl dönümünde, ülkemizi derinden etkileyen bu gelişmenin ayrıntılarının ele alınacağı panelin çok önemli olduğuna değinen Rektör Namık Ak, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Namık Ak’ın açış konuşmasının ardından panele geçildi. Yönlendiriciliğini İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Usta’nın yaptığı panelde Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek ve Doç. Dr. Bülent Darıcı ise konuşmacı olarak yer aldı.
Doç. Dr. Sefa Usta’nın konuya ilişkin genel değerlendirmesi ile başlayan panel Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek’in ’24 Ocak Kararları’nın ekonomik ve siyasi açıdan değerlendirmesini konu olan sunumu ile devam etti.
Daha sonra Doç. Dr. Bülent Darıcı söz alarak Türkiye’de 1980 yılından günümüze kadar kurulan hükümetlerin uyguladığı ekonomi politikalarının bir karşılaştırmasını yaparak konu ile ilgili bilgiler verdi.
Panel, soruların cevaplandırılması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.