KMÜ Öğrencileri Çanakkale'yi Gezdi

TAKİP ET

KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN  10

KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN  10. GELENEKSEL ÇANAKKALE KÜLTÜR GEZİSİ



İki günlük gezide öğrenciler, Çanakkale'de ilk olarak Eceabat İlçesine geçti. Feribotla yapılan geçişin ardından öğrenciler, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conk Bayırı, Seyid Onbaşı Anıtı, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Meçhul Asker Anıtı, Şahin Dere Hastane Şehitliği ve Rumeli Tabyası'nı gezdi.



Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından 10. Geleneksel Çanakkale Gezisi düzenlendi. Üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen uğurlama töreninin ardından yola çıkan  ve  iki gün süren geziye 100'ü aşkın KMÜ öğrencisi katıldı. Öğrenciler iki gün süren programda Milli Mücadelenin destanlaştığı Çanakkale'yi görme ve şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etme imkânı buldu. Çanakkale'ye giden öğrenciler burada Arıburnu, Conkbayırı, Anzak Koyu, Rumeli Mecidiye Tabyası gibi savaşın seyrini değiştiren cepheleri, 57. Alay Şehitliği ve Büyük Şehitler Abidesi'ni, ayrıca Gelibolu Yarımadasında dünyanın en kanlı savaşının yaşandığı sırada hastanelerin o dönemki halini yansıtan Alçıtepe'deki Açık Hava Sahra Hastane Müzesini ziyaret ettiler.



Gezi boyunca tarihi yerler hakkında rehberlerden bilgi alan öğrenciler, tarih kitaplarından okudukları mekanları görme fırsatı buldular. Yapılan gezilerde tarihe tanıklık eden öğrenciler, Çanakkale gezisini düzenleyen ve katkı sağlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, SKS daire Başkanlığı ve Öğrenci Konseyi Başkanlığına teşekkür ettiler.