KMÜ Rektörüne Protokol Ayıbı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin Elektronik Hayvan Takip Sistemi açılışı ile birlikte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret ettiği,Tarım ve Hayvancılık alanında hizmet veren sektör temsilcileri ile birlikte tarım sektöründe yaşanan sorunların ve çözüm yollarının değerlendirildiği geniş katılımlı toplantıda protokol krizi yaşandı.
 Tarım ve Hayvancılık alanında hizmet veren sektör temsilcileri ile birlikte tarım sektöründe yaşanan sorunların ve çözüm yollarının değerlendirildiği geniş katılımlı toplantıda bakanın bulunduğu protokol masasında kendisine yer ayrılmadığını gören Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, kendisine ayrılan yerden kalkıp saldelyesini alarak bakanın bulunduğu masanın yanına oturarak yapılan protokol hatasına tepki gösterdi. 
Karaman'da Tarım ve Hayvancılık alanında hizmet veren sektör temsilcileri ile birlikte tarım sektöründe yaşanan sorunların ve çözüm yollarının değerlendirildiği geniş katılımlı toplantıda yaşanan protokol krizine toplatıya katılan bazı katılımcılar tepki göstererek, "Göreve başladığı kısa süre içinde üniversitemizi belli bir noktaya getirme çabalarını takdir ettiğimiz rektör hocamız Namık Ak'a yapılan saygısızlık ona değil, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman'a yapılmıştır. Şehrimizi her türlü platformda tanıtmak için tüm imkanları değerlendiren Rektörümüze teşekkür edecek ve onun bu çalışmalarına motive edeceğimiz yerde moral bozucu hareketlerde bulunuyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyoruz." denildi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman AK Parti Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin'in yanı sıra, İl Protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, farklı sektörlerden iş insanları ve çok sayıda davetli katılmıştı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, toplantıda sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinlemişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katıldığı toplantıya KMÜ Rektörüne karşı yapılan protokol hatası damgasını vurdu.
 

kmü namık ak karaman karamansondakika karaman son dakika haber karaman son daakika