Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin yeni başkanı Erkoyuncu

TAKİP ET

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimli olağan genel kurulunda aday olan Ramazan Erkoyuncu, PANKOBİRLİK'in yeni başkanı oldu. Çumralıların yakından tanıdığı bir isim olan, Ramazan Erkoyuncu, Çumra Şeker'in kuruluşunda da yer aldı. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimli olağan genel kurulunda aday olan Ramazan Erkoyuncu'nun seçimi kazandı. Genel Kurulda toplam 12 bin 837 oy kullanılırken, Ramazan Erkoyuncu 4 bin 624, Özkan Taşpınar 3 bin 997, Yusuf Erdem 2 bin 337, Alişan Taşpınar 1529, Mehmet Öğdüm 151 oy aldı. Geçersiz 167 oy bulunurken, 22 oy boş kullanıldı


27 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen genel kurula katılan yaklaşık 13.000 kooperatif ortağının çoğunluğunun oylarıyla başkanlığa seçilen Ramazan Erkoyuncu Konya Pancar Kooperatifi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreni sonrası görevi Başkan Recep Konuk’tan devraldı. Sabah saatlerinde resmi işlemlerin ve Tarım İl Müdürlüğü’nde tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen devir teslim törenine Başkan Konuk’un Yönetim Kurulu’nda yer alan üyeler ile Başkan Erkoyuncu’nun listesinden seçilen Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri katıldı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen devir teslim töreninde Başkan Konuk seçimi kazanan Başkan Erkoyuncu’yu çiçekle karşılarken törenin sonunda 22 yıllık görev süresindeki tecrübe yatırımlarını özetlediği “Ova’nın İncileri” kitabını hediye etti.
Törendeki konuşmasında Çumra Şeker’in projelendirilme sürecini hatırlatan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu Konya Şeker’i daha iyi yerlere getirmek için gayret edeceklerini belirterek “Sayın Başkana çok teşekkür ederiz. Tevazu gösterdi kendinden bahsetmedi ama Recep Konuk ismini yaptığı yatırımlarla tüm Türkiye öğrendi. Hayal denilen şeyi büyük bir yürek ve cesaretle gerçekleştirdi. 96 yılında Almanya’ya gittiğimizde Südzucker’den randevu istedi. Dış İlişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi geldi 5-6 saat bize bilgi verdi. Üretim müdürü de bize pancarın üretiminden paketlemeye kadar olan süreci 3 saat boyunca gösterdi. O görüşme bir süreci başlattı ve Recep Bey, ben ve 16 arkadaşımız bir yola çıktık ve yolun sonunda da hayal olan Çumra Şeker gerçek oldu. Recep Bey kurumu da marka yaptı tabi ki ama ismi de kurumla eşdeğer gitti. Kendisine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz. İnşallah biz de o felsefeyi devam ettiririz. Tabi ki, hiçbir şekilde edebiyat yapmayız, kurumun mevcut pozisyonu belli. 46 fabrika ve dev tesisler var bunların bilincindeyiz. Hep birlikte daha iyi yerlere götürmek için gayret edeceğiz. Sayın Konuk’a kurumumuza ve üreticilerimize kazandırdıkları için yönetimim ve üretici ortaklarımız adına teşekkür ederim” dedi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmenin ardından Başkan Ramazan Erkoyuncu, Başkan Recep Konuk’u arabasına kadar çiçeklerle uğurlarken, ikili kucaklaşarak ayrıldılar.

PANKOBİRLİK YENİ BAŞKANI RAMAZAN ERKOYUNCU KİMDİR? 

Ramazan Erkoyuncu, 1958 yılında Konya’nın Çumra ilçesi Türkmencamili köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamlayan Erkoyuncu, lise eğitimine yine Konya'da yer alan Meram Ticaret Meslek Lisesinde devam etti. 1992 yılına kadar Çumra’da manifaturacılık ve çiftçilik alanında faaliyet gösterdi. 1992-2002 yılları arasında Karaman’da traktör ana bayiliği yaptı. 1998-2005 yıllarında Çumra’da hububat bakliyat işi yaptı, 2003 yılında ise Konya’da inşaat ve müteahhitlik yapmaya başladı.

1999 yılında Çumra Şeker Fabrikası’nın kuruluş aşamaları içerisinde olan Erkoyuncu, Çumra Şeker Fabrikası’nın kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2004-2009 yılları arasında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin iştiraki olan Şekersüt Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış, kurumu sektörde pazar payında birinci olarak 2009 yılına kadar getirmiştir. Bu yönetimi esnasında Ulusal Süt konseyinde aktif rol oynamıştır.Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin en önemli ve ilk hayvancılık yatırımlarından olan Şekersüt Çiftliğini kurmuştur. 2007-2011 yılları arasında  Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Bu süreler içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek, federasyon ve kooperatiflerde yer almıştır. 2017 yılında Küçükbaş hayvancılık ile ilgili yatırımlar yapan Ramazan Erkoyuncu ata mesleği olan çiftçilik çalışmalarına devam etmektedir. Aktif olarak Çiftçilik, hayvancılık, inşaat ve müteahhitlik yapmaktadır. Ramazan Erkoyuncu evli, 3 çocuk babasıdır.