Koronavirüs nedeniyle vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektör belirlendi

TAKİP ET

Koronavirüs nedeniyle vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektör belirlendi. Düzenlemeye göre terzi, manav, avukat gibi 1.9 milyon gelir vergisi mükellefi de ertelemeden yararlanacak. 

Vergi ertelemesinden faydalanacak 16 sektör belirlendi. Çiftçi, terzi, manav, avukat gibi 1.9 milyon gelir vergisi mükellefi de ertelemeden yararlanacak. Beyannameler 27 Temmuz’da verilecek, vergi ödemeleri ise ekim, kasım ve aralık aylarının son haftası yapılabilecek. Koronavirüs nedeniyle vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektör belirlendi. Düzenlemeye göre terzi, manav, avukat gibi 1.9 milyon gelir vergisi mükellefi de ertelemeden yararlanacak. 
Koronavirüs nedeniyle vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektör belirlendi. Ayrıca çiftçi, terzi, manav, avukatların da aralarında bulunduğu 1.9 milyon gelir vergisi mükellefi de ertelemeden yararlanacak. İşte vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektör!

İşte vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektör!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri geçici süre ile durdurulan yüzme havuzu, hamam, kaplıca, spor, oyun ve düğün salonu, berber ve kuaför gibi işyerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyet gösteren mükellefler de mücbir sebep hükümlerinden yararlanabilecek. Ayrıca çiftçi, terzi, manav, avukat, mali müşavir, mimar, mühendis, eczacı, doktor, dişçi, veteriner, fizyoterapist, yazılımcı, sanatçı gibi mükellefler de dahil olmak üzere bilanço ve işletme hesabı esasına göre defter tutanlar ile serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükellefi olan yaklaşık 1.9 milyon mükellef de mücbir sebep hali kapsamında değerlendirildi.

65 YAŞ ÜSTÜ MUHASEBECİLER DE KAPSAMA ALINDI
Gelir İdaresi gelir vergisi tebliğinde, 65 yaş üstü mükellef ve muhasebecilerle ilgili düzenlemeye de açıklık getirdi. Buna göre, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefleri ile meslek mensupları açısından sokağa çıkma yasağının başladığı tarih ile sona ereceği tarih arasındaki dönem, mücbir sebep hali olarak kabul edilecek. Bu döneme ilişkin olarak verilmesi gereken beyannameler ile bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi yasağın kalktığı tarihi takip eden 15’inci günün sonuna kadar uzatılacak.

24/03/2020 tarihli ve 31078 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 518) 'nde;  Koronavirüs (COVID-19) salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen ve bu Tebliğle belirlenen mükelleflerin 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması hakkındaki açıklamalara yer verilmiştir.

İşte tebliğ: tıklayınız.