Memurların toplu sözleşme süreci bugün başlıyor

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin birinci oturumu bugün saat 11:00'de başlayacak



Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirledi. İki konfederasyon, hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de % 21, 2023'te % 17, her sene % 3 dahil olmak üzere iki senede toplam % 6 refah payı artışı talebinde bulundu.

Konfederasyonların ortak talepleri arasında, tüm kamu personelilara 3600 ek gösterge verilmesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, kamu personelilara da bayram ikramiyesi ödenmesi, gelir vergisinin % 15'ini aşan kısmının karşılanması gibi maddeler de yer almakta.

Memur ve kamu personeli emeklileri için yarın yapılacak ilk toplantıyla başlayacak zam pazarlığı süreci, yasal olarak ağustosun üçüncü haftasında sona erecek.
 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, NTV ve Akit TV’de 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ortaya çıkan ekonomik koşulların memuru maddi anlamda zor durumda bıraktığının altını çizen Yalçın, yapılacak zamlarla bunun dengelenmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Akit TV’de gündemi değerlendiren Ali Yalçın, Memur-Sen’in geçtiğimiz günlerde 6. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini açıkladığını ve kamu işvereni ile sürecin 2 Ağustos’ta başlayacağını söyleyerek, “Tekliflerimizi bakanlığa teslim ettik. 2022 yılı için %21, 2023 yılı için ise %17 olmak üzere toplamda %38 oranında bir zam istiyoruz. Mutabakatsızlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşmeden bu yana geçen 18 ayda enflasyon beklentinin üzerinde artmış, kamu görevlilerin alım gücü düşmüştür. Buna istinaden geçmiş dönemin telafisi için 600 TL seyyanen zam talebimiz var. Bunun yanında önümüzdeki iki yıl için toplamda %6 oranında refah payı teklifimiz var. Refah payı konusunda şu ana kadar kamu işvereni bir adım atmadı. Ancak ortaya çıkan ekonomik tablo refah payının ne kadar gerekli olduğunu bizlere göstermiş oldu. Refah payı memura verilirse asıl zam bu olacak. Bu konuda ısrarcıyız ve masada en önemli başlıklardan bir tanesi de bu olacak” ifadelerini kullandı.

toplu sözleşme karaaman haber karaman haber karaman son dakika