Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

TAKİP ET

İlknur Harani ve Canan Beler tarafından ilimize kazandırılan Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi özel çocukları sevgiyle kucaklayan profesyonelce destekleyen uzmanlar tarafından hep daha iyiye ulaşabilmek için hizmet verecek

 

Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmetine başladı. Açılışa Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açılışında konuşan Merkezin ortaklarından İlknur Harani; “Biz iki özel çocuk annesi olarak yıllardır bu sektörün içerisindeyiz. İkimizin de özel gereksinimli çocukları var. Benim 23 yaşında ikizlerim, Canan hanımında 13 yaşında otizmli bir oğlu var. Biz çocuklarımızın ve annelerimizin, neler istediğini neler beklediğini çok iyi yaşayarak biliyoruz, biz bunları yaşayarak öğrendik. Bu merkez aslında bizim için bir hayaldi, bugün bu hayalimizi gerçekleştirmiş olduk. Sizlerin bize katkı sağlamanızdan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Merkezin ortaklarından Canan Beler ise; “Hiç bilmediğimiz bir denizde boğulurken, önce yüzmeyi öğretmemiz gerekiyor çocuklarımıza sonra da başkalarına yüzmeyi öğretmek istiyoruz. Ben bütün annelere, bütün ailelere, bütün engelli çocuk ailelerine sizi en iyi biz anlarız diyorum, hepsini davet ediyorum” dedi.

Açılışın ardından Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitim odalarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, öğrencilerin eğitimine ve rehabilite edilmesine yönelik tasarlanan ve farklı aktivitelerin yapılabileceği sınıflar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Eğitim odalarındaki incelemeleri sırasında oyun oynayan öğrencilerin oyunlarına da eşlik ederek onlarla keyifli vakitler geçiren Vali Işık ve hanımefendi Munise Işık,  modern ve teknolojik görünümüyle engelli öğrenci ve bireylerimizin daha sağlıklı ve kaliteli hizmet almasına olanak sağlayacak olan merkezin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın ardından mutluluklarına ortak oldukları öğrenci ve aileleriyle bir süre sohbet eden Işık ailesi, günün sonunda merkezde eğitim gören öğrencilerin isteğini kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdiler.

karamansondakka.com haber sitesi olarak Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ortakları İlknur Harani ve Canan Beler'i kutluyor, Karaman'da sağlık ve mutluluk dağıtan bir kurum olacağına yürekten inanıyoruz. 



mercan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi i̇lknur harani