Meteor(göktaşı) Yağmuru 12-13 Ağustos'da Karaman'dan da izlenebilecek mi?

TAKİP ET

Perseid göktaşı meteor yağmuru, Güneş'in etrafında dönüşü esnasında Dünya'nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden her sene aynı dönemlerde gözlemlenir. Peki 12-13 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan bu meteor yağmuru saat kaçta gerçekleşecek? Perseid meteor yağmuru Karaman'dan da izlenebilecek .

Perseid göktaşı yağmuru için saatler kaldı diyebiliriz.  Karaman'dan da  izlenebilecek olan bu göktaşı yağmuru 50 ile 70 meteor kayması gözlemlenebilecek.

Perseid yağmuru, her yıl Temmuz sonundan Ağustos başına kadar gözlemlenebilen ve en yoğun olarak 12-13 Ağustos tarihleri ​​arasında görülebilen bir gök olayıdır.

Bu meteor yağmuru, her yıl Dünya'nın Güneş'in etrafındaki yörüngesindeki geçişine bağlı olarak ortaya çıkar. Dünya, Swift-Tuttle adlı bir kuyruklu yıldızın bitişini kestiğinde, bu kuyruklu yıldızın yolcularının uzunlukları atmosfere girer ve etrafındaki parlak ışıklarla yanarlar, yani göktaşı olarak görünürler. Perseid göktaşı yağmuru, çıplak gözle rahatlıkla görülebilen ve genellikle oldukça parlak ve belirgin olan meteor yansımaları sunar. İşte Perseid göktaşı yağmuru izlemek için izlemeleri gerekenler gerekenler:

1. En İyi Gözlem Zamanı: Perseid göktaşı yağmuru, genellikle gece yarısından sabaha doğru en yoğun şekilde görülüyor. Ancak, akşam saatlerinden itibaren meteor verilerini incelemek mümkün olabilir.

2. Karanlık Bir Yer Seçin: Gök olaylarını en iyi şekilde gözlemlemek için ışık kirliliğinin olmadığı bir yer tercih etmelidir. Şehir ışıklarının dışında, kırsal bir alana gitmek veya gözlem yapmak için bir tepe veya dağ seçmek iyi bir fikirdir.

3. Rahat Bir Pozisyon Seçin: Kırsal bir alana gitmek veya gözlem yapmak için bir tepe veya dağ seçmek iyi bir fikirdir.

Gözlem İçin Gerekli Gereçler:

Bir dürbün veya teleskop kullanarak yerine, çıplak gözle gözlem yapmak daha iyi sonuçlar verebilir. Meteorlar genellikle değişkenlik gösterir, bu yüzden hareketli bir cismin takibini yapmak için düşük büyütme daha uygundur. Kırsal bir alana gitmek veya gözlem yapmak için bir tepe veya dağ seçmek iyi bir fikirdir. Bir dürbün veya teleskop kullanarak yerine, çıplak gözle gözlem yapmak daha iyi sonuçlar verebilir. Meteolar genellikle değişkenlik gösterir, bu yüzden hareketli bir cismin takibini yapmak için düşük büyütme daha uygundur

Swift-Tuttle Perseid göktaşı yağmuru göktaşı yağmuru Karaman Karaman son dakika