Meteoroloji uyardı: Bölgemizde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Konya ve Karaman'ın güney ve batısı soğuk hava dalgası ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin genellikle çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur  şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. 


KARAMAN'IN İÇİNDE OLDUĞU 18 İL DE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ

Tehlikeli hava potansiyeli olan turuncu kodla uyarılan iller ise; Bartın, Zonguldak, İzmir, Çankırı, Çorum, Amasya, Aydın, Antalya, Karaman, Konya, Ankara, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Karabük oldu.
 

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR !

Konuyla ilgili olarak  Valilik tarafından yapılan açıklamada: 22.01.2022 Cumartesi ilk saatlerden itibaren Konya ve Karaman çevrelerinde gerçekleşecek olan kar yağışlarının yer yer kuvvetli; Konya ve Karaman’ın güney ve batısı ile Antalya’yı Konya’ya, Karaman’ı Mersin’e bağlayan karayolu ve geçitlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi, çığ, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


karaman hava durumu karaman karaman haber karaman gündem karaman son dakika