Meteoroloji Uyardı, Yoğun Kar yağışı geliyor

TAKİP ET

Karaman'da Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre bu gece itibariyle kar yağışı Karaman ve Çevre illerde etkili olacak, Pazar, Pazartesi ve Salı günü ise etkili bir şekilde yağışın devam etmesi bekleniyor

Karaman'da kurak geçen kış mevsiminde Şubat'ın ilk günlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı alan Karaman'ın ilçeleri de beyaza bürünürken, Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre kentte 4 Şubat Cumartesi (bugün) beklenen kar yağışı gece yarısı itibari ile etkili olacak. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü bir çok şehre yoğun kar yağışı uyarısı yaparken, 6 Şubat Pazartesi günü yarıyıl tatilinin sona ermesi ile öğrenci ve veliler, "okullar tatil olacak mı?, tatil uzar mı?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Karaman, Aksaray, Niğde ve Konya da kar yağışı beklenen iller arasında yer alırken Valilikten henüz konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Meteoroloji verilerine göre, Karaman'da yeni haftada hava sıcaklığı daha da azalacak. 7 Şubat Salı günü -3 ila  - 6 derece aralığında olması beklenen hava sıcaklığı, 8 Şubat Çarşamba günü -5 ila - 11 derece, 9 Şubat Perşembe günü ise -4 ila - 7 derece aralığında olacak.

Karaman'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey kesimleri hariç bölge genelinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karaman'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

karaman hava durumu 15 karaman hava durumu 5 günlük Karaman son dakika Karaman Karaman haber