MHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BEKİR KÜÇÜKTÜRK: SELEHATTİN DEMİRTAŞ KIZLARINA SARILAMIYORMUŞ, ŞEHİT AİLELERİ KİME SARILSIN?

TAKİP ET

FOX TV, 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümünde katliam emri veren Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı ekranlara çıkararak bir skandala imza attı. Tepkiler çığ gibi büyürken, Karaman'da ilk tepkiyi MHP Belediye Meclis üyesi Bekir Küçüktürk sosyal medya hesaabından tepki gösterdi.

Küçüktürk yaptığı açıklamada; ‘’Neymiş efendim demirtaş bilmem kaç aydır kızlarına sarılamıyormuş. Utanmaz sıkılmaz alçaklar terörle mücadele ederken şehit olan askerimiz insanımız ne etsin onlar, kime sarılsın. Ben ülkücüyüm, Türk milliyetçisiyim diyen her kim varsa , utanmaz, sıkılmaz buna sessiz kalamaz. Eğer kalıyorsa kendini sorgulasın. Vatanın, bayrağın, dinin, devletin partisi siyaseti olmaz’’ dedi.

TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLAN SKANDAL 
İsmail Küçükkaya ve Başak Demirtaş'ın, terör soruşturmasından 5 senedir tutuklu Selahattin Demirtaş’a güzelleme yapması ve hükümeti suçlaması dikkat çekti. 
FOX TV’de İsmail Küçükkaya, bugün tam 6-7 Ekim olaylarının üzerinden 7 yıl geçmişken Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı konuk aldı.
 
BAŞAK DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ ?

Selahattin Demirtaş ile 19 aydır açık görüş yapamadıklarını aktaran Başak Demirtaş, korona virüsü salgını sürecinde görüşme sıklığının değiştiğini, kapalı görüş hakkının ‘keyfi şekilde’ sınırlandırıldığını söyledi. Başak Demirtaş, ” Selahattin’le yaklaşık 19 aydır açık görüş yapamıyoruz. Kızlarımız babalarına 19 aydır sarılamadı. Bunu da anlamak mümkün değil. Kapalı görüş haklarımızı dahi kullanamıyoruz. Artık keyfiyete dönüştü. Neden hâlâ görüş haklarımız eski haline dönüştürülmedi?” dedi.

Başak Demirtaş, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak görüş hakkı sınırlandırılmasının ‘hiçbir açıklaması olmadığını’ belirtti.

Geleceğe dair umutlu: “Pandemiden sonra ilk 3 ay hiç görüşemedik” ifadelerini kullanan Başak Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Gittiğimde Selahattin’den moral alıyorum. Hayata ve her şeye dair umutlu bir insan, umudunu kaybetmiyor. Dik duruyor ve geleceğe dair umutlu.”
 

6-7 Ekim Olayları'nın 7. yıl dönümü... 6-7 Ekim'de neler oldu?

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olaylarının üzerinden 7 yıl geçti.

Demirtaş 6-7 Ekim olaylarını nasıl provoke etmişti?

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 5 ayrı ilde 12 dosya açılmış durumda. Pek çok suçtan hapis cezasına çarptırılan Demirtaş, 142 yılla yargılanıyor. Yasin Börü ve 36 insanın vahşice katledildiği 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşleyen Demirtaş'ın, 'Haftalardır direnen halkımıza teşekkür ediyoruz. Hep birlikte direnmeye devam edeceğiz' sözleri hafızalara kazındı.