Milli mücadelenin 100. yıl dönümünde "Atabarı" Oynadılar

TAKİP ET

Milli mücadelenin başlangıcının 100

Milli mücadelenin başlangıcının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Dünya Atabarı Oynuyor' etkinliği 81 ile birlikte Karaman'da da düzenlendi.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından milli mücadelenin başlangıcının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 19:19'da 'Dünya Atabarı Oynuyor' etkinliği düzenlendi.

Kentin en büyük ve en işlek meydanı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Onurhan Gücüş yönetimindeki KMÜ Halk Oyunları Topluluğu öğrencileri tarafından 19 dakika boyunca 'Atabarı' oynandı.

'Dünya Atabarı Oynuyor' projesi kapsamında Karaman'da da yoğun bir katılımla Atabarı oynandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu işbirliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve milli mücadelenin başlangıcının 100. yıl dönümünde, 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 19.19'da 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı olarak ilimizde de Dünya Atabarı Oynuyor projesi gerçekleştirdik. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde çok güzel bir kalabalık vardı ve çok güzel bir görüntü oluştu. diye konuştu.

Etkinliğe Ak Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özlem Koçak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, SGK İl Müdürü Serdar Fındık, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı