MODEL UÇAK GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

TAKİP ET

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Karaman Valiliği himayelerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin desteğiyle düzenlenen ‘Havacılık Şenliği Model Uçak Sergisi’ne Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, il ve üniversite protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Piri Reis Kültür Merkezi önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak paramotor gösterisi yapıldı. Ardından model uçak akrobasi uçuşları gerçekleştirilerek dron gösterisi sergilendi. Türk bayrağının dalgalandırıldığı ve Yunus Emre'ye ait "Gel gör beni aşk neyledi" dizelerinin yazılı olduğu pankartın açıldığı gösteri, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Havacılık gösterilerinin ardından il protokolü, maket uçak sergisini gezdi. KMÜ Havacılık ve Model Uçak Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Onurhan Gücüş'ün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'İnsansız Hava Araçları (İHA) Tasarım Atölyesi' adlı projesi kapsamında KMÜ Model Uçak Atölyesinde üretilen model uçaklar, özellikle çocukların ilgi odağı oldu.

Etkinlik, serginin gezilmesiyle birlikte sona erdi.