Murat Çökmez Kimdir?

TAKİP ET

Toplum yararına yapmış olduğu projelerle gündemden düşmeyen ve genç sanayicilerinden biri olan Çökmez inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez, hayatı en çok merak edilen kişilerden biridir.

Toplum yararına yapmış olduğu projelerle gündemden düşmeyen ve genç sanayicilerinden biri olan Çökmez inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez, hayatı en çok merak edilen kişilerden biridir.

1976 yılında İstanbul Kurtköy’de dünyaya gelmiştir. İş hayatına 1994 yılında atılmıştır. Gıda, tarım, sağlık ve inşaat sektörlerinde yurt içinde ve yurt dışında önemli yatırımlara imza atmıştır. İş hayatında üst düzey yöneticiliklerde bulunmuştur. Bu süreçte önemli sorumluluklar üstlenmiş ve projelere imza atmıştır. Halen, birkaç şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütmektedir.  Spor dünyası ile yakından ilgilenen ÇÖKMEZ, Beşiktaş kongre üyesidir. Çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda köşe yazısı, makalesi ve röportajı yayınlanmıştır.

Projeleri Nelerdir?

Çökmez İnşaat sahibi Murat Çökmez, projelerinde kendisine kusursuz kaliteyi ilke edinmiştir. Kendine özgü bir yapı stili vardır. Tabiatla barışık, kendine özgü yapı stili ve prensipleri doğrultusunda vatandaşlara hizmet eden bir kişiliğe sahiptir. İnşaat ve sanayi alanında birçok önemli projeye imza atmıştır. Yapılan projelerden biri de  “Tuzla Park Orman Villaları” projesidir. Üstün konfor ve en son teknoloji ile yapılan bu villalar doğayla iç içe iç içedir.

Diğer bir projesi ise “Jeotermal su ile tarım yatırımıdır. Bu proje ile ülke tarımına katkıda bulunmuştur.

Ayrıca medikal ve spor ürünleri ihracatıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmuştur. Ülke ekonomisine katkı sunmak amacıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yeni ve modern sanayi alanlarının kurulması için projeler yürütmektedir.

Türkiye’nin ilk uygulamalı üniversitesi olan” Temel Bilimler Üniversitesi”nin kurulmasına katkı sunmuştur. Aynı zamanda bu üniversitede kurucu mütevelli heyeti üyesidir.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yer almış, sağlık, sosyal yardımlaşma ve eğitim gibi çeşitli alanlarda hizmet üretmek adına Melek Çökmez Vakfı’nın kurulmasını sağlamıştır. Projelerinde biri olan Tepeören Park Orman Villaları, halkın beğenisine sunulmuştur. Park Orman sitesinde bu villaları görebilirsiniz.

 

PROJELERDEN HABERDA