Mustafa Karataş, Peygamberimizi Anlattı

TAKİP ET

Karaman Belediyesi ilahiyatçı Prof

Karaman Belediyesi ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Karaman'lılara Peygamber Efendimizi (S.A.V.). anlattı







Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen EN-Nezir (S.A.V.) söyleşi programı dün akşam (5 Kasım Pazartesi) Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Programda sahneye ilk olarak Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Dünya Birincisi Mehmet Erarabacı çıktı. Erarabacı Kur'an tilaveti ve okuduğu ezan ile vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Erarabacı'nın ardından Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatını anlatan bir söyleşi gerçekleştirdi. Karataş'ın anlattıklarını dikkatle dinleyen vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşarken, programa da büyük ilgi gösterdiler.


Prof. Dr. Mustafa Karataş yaklaşık 2 saat süren konferansında Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakını anlattı. Karataş Peygamber efendimizi 3 cümle ile anlatırken çok sayıda örnekler verip peygamber efendimiz gibi yaşamamız gerektiğini söyledi. Peygamberimiz çok konuşmazdı, onun derdi çok konuşmak değil iş yapmaktı diyen Mustafa Karataş: Peygamberimiz kısa konuşurdu öz konuşurdu dedi. Peygamber efendimizi anlatırken birinci cümlesini Hz. Muhammed kendisi için değil başkaları için yaşayan biriydi diyen Mustafa Karataş: Peygamberimiz yaşlılar, kimsesizle, dul ve yetimler için gecesini gündüzünü katardı. Ahrette de hep ümmetinini düşünmüştür. Müslümanlığı, insanlığı kurtarmak istemiştir. Gerçek sevap başkalarının yardımına koşmaktır. Gıybet, dedikodu, iftira, yalan söylememektir dedi.
Hz Peygamber efendimizi ikinci cümle olarak ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol şeklinde özetleyen Mustafa Karataş: Peygamberimiz dünya ve ahret dengesini mükemmel kurdu. 10 senede Medine'de devletini kurdu, 23 senede hicretini tamamladı. 3 kıtaya Müslümanlığı yaydı. Özü sözü birdi. Ama bu gün bunlar hiçbir müslümanda yok. Bizim içimizde bin bir suratlar var. Bu duygular bizi birbirimizden uzaklaştırıyor. Yan yana iken karşılıklı gülüyoruz. Ayrılınca arkamızdan konuşuyoruz. Bu olduğu gibi görünen göründüğü gibi olan peygamberimizin istemediği şeylerdir dedi.
Üçüncü olarak hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıp yarın ölecekmiş gibi ahretliğimizi hazırlamaktır diyen Mustafa Karataş: Müslüman dünyada Allah'ın verdiği gücü en iyi şekilde kullanıp harcayandır. Peygamberimiz merhameti öğretti, sevmeyi öğretti.'' dedi