Oksimetre Nedir?

TAKİP ET

Oksimetre cihazları, dakikadaki kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini hızlı, kolay, ağrısız ve güvenli bir şekilde ölçebilen, gereken durumlar da ise kayıt altına alabilen cihazlardır.

 

Oksimetre cihazları, dakikadaki kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini hızlı, kolay, ağrısız ve güvenli bir şekilde ölçebilen, gereken durumlar da ise kayıt altına alabilen cihazlardır. Oksimetre nedir den sonra oksimetreler nerelerde kullanılır sorusuna cevap verilmesi gerekir. Oksimetreler, cerrahi ameliyatlarda, servislerde, yoğun bakım ünitelerinde, yeni doğan bakım ünitelerinde, acil servislerde ve hasta transferinde kullanılmaktadır.
Kandaki oksijen seviyesinin normal değeri %95’in üzerinde olması gerekir. Eğer ki kandaki oksijen seviyesi %93’ ün altına düşerse oksijen takviyesi yapılması ve tıbbi açıdan kontrol altına alınması gerekir. Bu cihazlar anlık ölçüm yapabildiği gibi hastaya takılarak gün içindeki durumunu da kayıt altına alabilir. Küçük boyutlarda üretilen oksimetre cihazları sağlık çalışanları tarafından rahatlıkla kullanılabildiği gibi hastalarda kolaylıkla Online Eczacı sitesinden temin edebilir.

Çalışma Prensibi Nasıldır?

Oksimetre nedir den sonra akıllara gelen ilk soru çalışma prensibinin nasıl olduğudur. Oksimetre cihazı, dokudan geçen ışık yardımı ile kandaki oksijen seviyesini ölçer. Bu cihazlar hastanın parmak ucuna, alnına, kulak memesi üzerine yerleştirilerek ölçümü yapılabilir. Cihazın üzerinde ışık kaynağı ve algılamaya yarayan sensörler bulunur.
Alyuvarların içinde bulunan hemoglobinin, oksijene tutunup tutunamamasına bağlı olarak gerçekleştirilen bir ölçümdür. Cihazda ki bu sensör oksijen varlığını tespit etmek amacıyla kanın rengine göre sonuç verir. Oksijenin kandaki oranına göre kan rengi değişkenlik gösterir.
Oksijen oranı fazla ise kan parlak kırmızı renktedir ve değer %95’in üzerindedir. Aynı zamanda bu cihaz dakikadaki kalp atım hızını da ölçer. Oksimetre nedir sorusuna detaylı bilgi için Online Eczacı sitesine göz atabilirsiniz.
Oksimetre Hakkında Bilgi Almak İçin: https://onlineczaci.com/pulse-oksimetre/