Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Uygulaması Yapıldı

TAKİP ET

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için başlatılan Yaya Öncelikli Trafik etkinliği yapıldı

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için başlatılan Yaya Öncelikli Trafik etkinliği yapıldı.


Karaman Valisi Fahri Meral ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve beraberindeki il protokolü 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulamasına katıldı.



İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak uygulanan 'Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın' etkinliği, Cumhuriyet Parkı'nda yapıldı. Sürücüleri ve yayaları bilinçlendirmek için düzenlenen Yaya Geçidi Nöbeti etkinliğine; Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Bürokratlar ve öğrenciler katıldı. Programda; yaya öncelikli trafik uygulamasına dikkat çekildi, Vali Fahri Meral ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da, görme engelli Berathan Gardaş ve fiziksel engelli Damla Ovalı ile birlikte farkındalık oluşturmak için yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçtiler. Etkinliğin sonunda ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya ilişkin hazırlatılan broşürler dağıtıldı.

Vali Meral, 2018 yılı Ekim ayında Karayolları Trafik Kanununda düzenleme yapıldığını ifade ederek, Bu düzenleme, özellikle yaya geçitlerinde kavşak giriş ve çıkış noktalarında yaya geçitlerinin üstünlüğünü üzerine bir düzenlemeydi. Bu düzenleme ile para cezası düzenlenmiş, hem de 2019 yılı Ocak ayından bu tarafa ekinlikler düzenliyoruz. Özellikle yaya geçitlerinin vatandaşlarımız için güvenli noktalar olduğunu vatandaşlarımıza anlatılmasına çalışıyoruz. Sürücülerimiz açısından da onlarda mutlaka yaya olduklarını unutmamalarını bir kez daha iletmek istiyoruz. 81 ilin tamamında il ve ilçelerde yaya önceliğiyle ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise, sürücülerin yaya geçitlerinde yayalara karşı daha duyarlı olmaları için başlatılan bu kampanyayı desteklediklerini belirterek; şehir içindeki tüm yaya geçitlerinin belirgin hale gelebilmesi için belirli periyodlarla yol çizgisi ve yaya geçidi boyama işlemlerini titizlikle yaptıklarını söyledi ve tüm sürücülere trafikte yayalara öncelik vermeleri ve dikkatli davranmaları konusunda çağrıda bulundu.

Yapılan protokol konuşmalarından sonra Vali Fahri Meral ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, görme engelli Berathan Gardaş ve fiziksel engelli Damla Ovalı ile birlikte yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçtiler.