Özkan Uğur hayatını kaybetti

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, ünlü şarkıcı ve oyuncu Özkan Uğur'un yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Uğur’un ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi.

Koca, Twitter’da yaptığı paylaşımda “Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda hastalığı nükseden Uğur, Temmuz 2020'de “İkinci kez karşılaştığım bu maçtan da galip çıktım. Dualarınız, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yakında konserlerimizde görüşmek üzere. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevgilerle…” notuyla sevenlerine derin bir nefes aldırmıştı.

Kanser belası bir türlü peşini bırakmadı

Ancak kanser belası, ünlü sanatçının peşini bir türlü bırakmadı.

Sanatçı son olarak üzücü gelişmeyi “Eski rahatsızlığım tekrarladığı için akıllı ilaç tedavisine başladım. Bu süreçten en faydalı sonucu almak adına bir süre kalabalıktan ve yorucu tempodan uzak kalmam gerekiyor. Bu nedenle konserlerimizi bir müddet ertelemek durumundayız. En kısa sürede buluşmak ümidi ve sevgilerimle…” sözleriyle duyurmuştu

Koreograf ve yönetmen olan eşi Aysun Aslan Haziran ayı sonunda yaptığı açıklamada 29 Mayıs’tan beri yoğun bakımnda olan Özkan Uğur'un sağlık durumuyla ilgili "çok güzel haberler almaya başladıklarını" ifade etmişti.

Uğur hakkında çıkan ölüm haberlerini o günlerde reddeden Aslan, "Yakında iyi haberlerini de bizzat vereceğiz inşallah" demişti.

Başta sanatçılar ve siyasiler olmak üzere çok sayıda kişi de Uğur'un ölümü sonrasında taziye mesajları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olduğunu hatırlattığı Uğur için Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Özkan Uğur Özkan Uğur MFÖ kanser haber sondakika karaman son dakika